Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Čína z kuřecích jater-rychlovka

0.0
Čína z kuřecích jater-rychlovka

Potřebné ingredience

pórek  4 lžíce sójová omáčka  8 stroužků česnek  500 g drůbeží játra  vegeta  4 ks jarní cibulka  mletý zázvor  sůl podle potřeby  olej  1 lžíce solamyl  2 lžíce voda

Postup přípravy

Kuřecí játra si nakrájíme na slabé plátky nebo kostičky. Zalijeme je asi dvěma lžícemi vody a jednou lžící solamylu. Pořádně promícháme. Nakrájíme si jeden pórek na tenké proužky nebo na kolečka, jak chceme. Jarní cibulku nebo klasickou cibuli na tenké plátky a česnek též na plátky.

Na hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme játra, která na prudkém ohni a za častého míchání orestujeme. Když se játra oddělí od sebe, přidáme pórek, cibuli a podlijeme trochou vody. Ochutíme vegetou, sójovou omáčkou a špetkou mletého zázvoru. Můžeme přidat i špetku cukru nebo ústřicovou omáčku, když bychom to chtěli trochu orientálně.

Ke konci vaření přidáme na plátky nakrájený česnek, který už jen krátce podusíme, aby zůstal napůl syrový.

Čínu z kuřecích jater podáváme s rýží, rýžovými nudlemi. Ale báječně chutná i s vařenými brambory, hranolky či americkými brambory.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie