(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
PERNIKOVÝ ADVENTNÍ KALENDÁŘ + SVÍCNY+++

Potřebné ingredience
50 dkg hladké mouky, 25 dkg cukru moučka, 2 vejce, 10 dkg másla, dělala jsem i z jiného tuku ( héra, stela ) 2 lžíce medu, 2 lžíce rumu,1 lžíce perníkového koření , trochu kaka, 1/2 lžičky jedlé sody.
Postup přípravy
Vypracujeme tuhé těsto,těsto dáme do lednice odpočnout. Potom z lednice vytáhneme a necháme při pokojové teplotě pozvolna povolit.Vyválíme a na mírně vymaštěný plech dáme péct vykrájené tvary potřeme vlažnou vodou.Po upečení perní čky potřeme rozmíchaným vejcem v mléce a necháme na plechu vychladnout.Peču při 180°C asi 10 minut .Těsto vyválíme asi na 3-5 mm.
POLEVA : na jeden bílek 20 dkg cukru ( PŘESÍT ) pár kapek citronu, Pokud by to bylo řidší přidat cukr šlehat šlehačem na nejnižší stupen.Musí být poleva tužší.
POLEVA : na jeden bílek 20 dkg cukru ( PŘESÍT ) pár kapek citronu, Pokud by to bylo řidší přidat cukr šlehat šlehačem na nejnižší stupen.Musí být poleva tužší.

2010

2011
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
IvcaS
(upraveno)
14. 11. 2012, 12:51
Dobý den, chybička se asi vloudila. Po upečení dáme těsto odpočinout do lednice????
nahlásit

Anturka
(upraveno)
14. 11. 2012, 12:57
@IvcaS
opraveno

nahlásit