Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Moje první sushi

0.0
Moje první sushi

Potřebné ingredience

Na tři ruličky sushi (z jedné cca 8-10 kousků): dva plátky čerstvého lososa půl salátové okurky jeden hrnek kulatozrnné rýže olivový olej sůl, pepř vinný ocet sojová omáčka řasa nori

Postup přípravy

Nejdříve si naložíme lososa: je možné ho nechat vcelku, ale já jsem ho pro rychlejší marinování nakrála na tenké plátky. Ty jsem rozložila do alobalu, pokapala olivovým olejem, trochou vinného octa (v originálním receptu byl alkohol - vodka, saké apod.), posolila a ochutila mletým pepřem. Zavineme do balíčku a necháme v lednici marinovat alespoň 24 hodin.
Uvaříme si jeden hrnek kulatorznné rýže (použila jsem klasickou, není potřeba speciální na sushi), v mírně osolené vodě. Je potřeba doplňovat tekutinu, až je z rýže kompaktní kaše (ale aby v ní nestála lžíce :))
Rýži necháme mírně zchladnout.

Na řasu nori (dá se koupit v Tescu, 5 plátků za 56Kč) rozložíme rýži v tenké vrstvě. Do spodní třetiny poklademe plátky okurky, marinovaným lososem a zavineme. Není potřeba se obávat, že se řasa bude drolit, vlažnou rýží nádherně změkne a celou rolku pěkně podrží.
Nakrájíme na "mince" (asi 1,5-2cm silné plátky)

Při jídle namáčíme do sojové omáčky a pokud má někdo rád, tak do omáčky z wasabi křenu.
Celá příprava - když nepočítám marinování lososa, mi trvala asi 30 minut a cca 30ks sushi mě vyšlo na cca 100Kč. Kupovala jsem jen lososa a řasu. Jinak jsem vše měla doma.

Dobrou chuť :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie