(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Obrácený jablkový koláč
Potřebné ingredience
75 Dkg jablek, oloupaných 4 vajíčka 20 Dkg polohr mouky 20 Dkg cukru Půlka prášku do pečiva 5 lžic horké vody 5 lžic oleje Vanilkový pudink, půl litru mléka
Postup přípravy
Cukr vyšleháme se žloutky, přidáváme 5 lžic vody a oleje, přisypeme mouku s práškem, z bílků sníh, přídáme nakonec.
Jablka oloupeme, nakrájíme n a plátky , rozložíme na plechu na pečící papír – posypeme vanilkovým cukrem, trochu pokapat citronem asi z půlky citronu. Zalejeme těstem a pečeme v rozehřáté troubě (horkovzduch) asi 20 min. Po upečení necháme vychladnout, překlopíme na druhý pečící papír, strhneme starý papír.
Uvaříme pudink – půl litru mléka, dvě lžíce cukru, vanilkový pudink a rozetřeme na upečený koláč a posypeme grankem.
Jablka oloupeme, nakrájíme n a plátky , rozložíme na plechu na pečící papír – posypeme vanilkovým cukrem, trochu pokapat citronem asi z půlky citronu. Zalejeme těstem a pečeme v rozehřáté troubě (horkovzduch) asi 20 min. Po upečení necháme vychladnout, překlopíme na druhý pečící papír, strhneme starý papír.
Uvaříme pudink – půl litru mléka, dvě lžíce cukru, vanilkový pudink a rozetřeme na upečený koláč a posypeme grankem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé