Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Vepřové panenky s vinnou omáčkou

0.0
Vepřové panenky s vinnou  omáčkou

Potřebné ingredience

Vepřová panenka (půl špalíčku na osobu), sůl, pepř, rozmarýn, worcestr, dvě lžíce mouky, 200ml vývaru, 200 ml červené víno, vinný ocet, půl cibule, lžíce másla, lžíce oleje, jarní cibulka.

Postup přípravy

1.Maso očistíme jinak necháme v celku, osolíme, polijeme trouchou oleje, opepříme a okořeníme rozmarýnem. Zakapeme trouchou vinného octa. Necháme v pokojové teplote uležet asi 4O min.

2. maso opečeme na rozpáleném oleji ze všch stran. Maso necháme jen zatáhnout. Pak dáme do rozpálené trouby péct asi tak na 4Omin. pod alobal. V průbehu pečení podléváme. Nakonec alobal sundáme a necháme dopéct do zlatova.

3. Na pánev na které jsme připravovali maso přidáme lžíci másla ve které osmahneme cibulku najemno nakrájenou. Když je cibulka dozlatova osmahnutá zapráším moukou a zapražíme. Zalijeme vývarem 3/4 vína, okořeníme worcestrem, rozmarýnem, solí a pepřem, povaříme asi 2O min. Před podáváním dolijeme zbytek vína a případně dochutíme(někdy je potřeba i trochou cukru-záleží na víně).

Panenku je lepší více vypéc, NE aby byla uprostřed červená, jelikož pak saje omáčku jako knedlík a to je na celém jídle to nejlepší. Moc dobré je ozdobit maso jarní cibulkou-perfektně doplňujě chuť. Jako příloha jsou výborné pečené brambory a také doporučuji salát jen z čínského zelí s kousky pomeranče, zakapané pomerančovou šťávou, můžete přidat i nakládanou kukuřuci.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie