Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Křupance

0.0
Křupance

Potřebné ingredience

1/2 kg hladké mouky, 2 žloutky, 1 vejce, 1/4 l zakysané smetany, 2 lžíce rumu

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady (je možné, že bude potřeba více mouky, jelikož každá mouka jinak pije) a necháme chvíli odpočinout. Poté po částech rozválíme a vykrajujeme různé tvary a v každém tvaru vždy dvakrát nařízneme.Poté dáme smažit do friťáku nebo aspon na pánev, ale křupance musí být ponořeny v tuku.Po usmažení obalíme v moučce.Jsou moc dobré

Správné křupance musí křupat.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Natalie23 14. 8. 2008, 14:58
|-) |-) |-)tak dneska jsem to zkusula !!! A vysledek +o( +o( +o(DĚS!!!!! :-(vŮBEC SE TO NEDALO JÍST (N) (N)tvrdé jako kámen :'(dali jsme to do pusy a malem jsme si vylamami všechny zuby :-@vy máte barvu světlou já měla hnědé :-oNo otřesné 8-|Všechno letělo do koše (6) (6) (6)Myslím že se mně kuchařka už nebude (destnik)Nevím čím to bylo postupovala jsem přesně jak jsme psala a jak to dopadlo :^) :^) :-( :-( (N) (N) No musím přiznat že jsem nešika :'(Je to naprosto primitivní a já to nezvládla a nebo to není ve mně ??? *-) *-) *-) *-)Myslím že tento recept znovu skoušet nebudu :^) :^) :^)
ovecka17 14. 8. 2008, 16:43
@Natalie23 Tak to mě moc mrzí mě se tohle ještě nestalo maximálně jsem musela přidat jak píšu trochu víc mouky.Jediné co mě napadá jestli jste to nenechala smažit moc dlouho.Určitě nešikovná nejste je to jen o cviku (F)
Inka82 16. 3. 2008, 14:22
To musí být dobrůtka,jen bych měla takový zřejmě ůplně blbý dotaz : Nejsou nacucané? *-)
ovecka17 16. 3. 2008, 18:22
@Inka82 Nebojte nacucané nejsou po vytáhnutí z friťáku je položte na ubrousek a případný tuk se vstřebá (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie