(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Špagety Aglio Olio dle toho co jsem měla doma :)
Potřebné ingredience
Špagety, pár stroužků česneku, oliv.olej, dle zákl. receptu petrželka (já mám v mrazáku medvědí česnek), nasekané feferonky ( já použila jen trochu...navíc z mlýnku...)
Postup přípravy
Na pánev oliv. olej, do toho jsem hned přihodila na plátky nakrájený česnek...3 stroužky...byla to porce jen pro mě, pak jsem trochu "opálila" feferonkou z mlýnku...kdo má rád víc ostrý, dá víc....nechala jsem to trochu prohřát, a jak začal česnek růžovět, přihodila jsem uvařené (dobře osolené) špagety a pořádně promíchala. Vytáhla jsem z mrazáku ten česnek, opět promíchala, nechala pořádně roztát...a je to.
Mě to moc chutnalo, hledala jsem něco rychlýho a dobrýho, a tohle si teda řadím mezi mňamózky :)
Dobrou chuť :)
Mě to moc chutnalo, hledala jsem něco rychlýho a dobrýho, a tohle si teda řadím mezi mňamózky :)
Dobrou chuť :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jana + 2
(upraveno)
5. 1. 2013, 11:45
a proc musi byt spagety dobre osolene? To znamena ze kdyz nesolim, tak to nemuzu uvarit?
Pinookio
(upraveno)
5. 1. 2013, 11:57
@jana + 2
protože:těstoviny se vyrábí bez soli ..voda na těstoviny má být velmi slaná skoro jako moře je slané ..těstoviny si vemou tolik soli kolik potřebují nedají se přesolit.To je stará známá věc.
jana + 2
(upraveno)
5. 1. 2013, 12:04
@Pinookio
pokud nesolite tak vam cokoli solene prijde presolene
iwis8
(upraveno)
5. 1. 2013, 13:01
@jana + 2
Tam treba potom dat pozor na to aby boli uvarene akurat, ta sol v tej vode akosi pomaha udrzat tu spagetu v tvrdsej forme. Ak nesolite, tak nesolte, na to ze to nebude slane ste zvyknuta
Pinookio
(upraveno)
5. 1. 2013, 12:15
@jana + 2
tak nesolte ,ale má se to tak dělat
suezi
(upraveno)
5. 1. 2013, 11:24
A kde je sýr? Se sýrem pecorino to teprve budou vynikající spagety. Ten tomu dodá slanost a hlavně chuť , nemusíte jíst jen samotné přesolené spagety
veuda1
(upraveno)
5. 1. 2013, 12:52
@suezi
ale aglio olio jen jen s tímto
Nadys
(upraveno)
5. 1. 2013, 12:39
@suezi
a ještě si k nim v Itálii poručte kečup
Moncherry
(upraveno)
5. 1. 2013, 12:17
@suezi
Je vidět, že jste si je nikdy nedala v Itálii. Špagety aglio olio peperoncino jsou zásadně bez sýru. A když už oni nosí strouhaný sýr na stůl, tak je to v 99,9% parmazán.
suezi
(upraveno)
5. 1. 2013, 17:01
@Moncherry
Je videt, že nevíte, jak je vaří v Itálii, tam spagety pred tim, než je vám donesou na talíř, promíchají ve vydlabaném sýru a tím nasáknou jeho chuť, na stul davaji sýr ke všemu. A kolik čechů pozná rozdíl mezi pecorinem a parmazánem?
Pinookio
(upraveno)
5. 1. 2013, 11:58
@suezi
ale italové to takto jedí a je to pravý recept/chybí petrželka teda/..nepočeštěný to by taloši koukali co jsme schopni nandat na špagety aby to "mělo chuť"