(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Pivní chléb
Potřebné ingredience
50ml vlažné vody 250ml světlého piva (pokojová teplota) 1 lžíce soli 1 lžíce octa 1 lžíce oleje 500g hladké mouky půl kostičky čerstvého droždí 1 lžíce kmínu semínka (lněné,slunečnicové...)
Postup přípravy
Vše dáme do pekárny podle psaného pořadí,dáme na program TĚSTO.
Hotové těsto dáme na vál a vypracujeme do bochníčku,dáme do kulaté vysypané ošatky a přikryté dáme na teplé místo ještě asi hodinku kynout.
Vykynuté opatrně vyklopíme na plech s pečícím papírem,potřeme vodou (používám rozprašovač)
a posypeme kmínem,dáme do předehřáté trouby na 220C pečeme 10min a pak ztlumíme na 180C
a dopékáme 35min.během pečení asi 3x potíráme vodou!!!
Před koncem dávám troubu jen na vrchní pečení,ale musí se to hlídat aby se
chlebík nespálil.
Teplý chléb přendáme na mřížku a necháme vychladnout!!!!
Hotové těsto dáme na vál a vypracujeme do bochníčku,dáme do kulaté vysypané ošatky a přikryté dáme na teplé místo ještě asi hodinku kynout.
Vykynuté opatrně vyklopíme na plech s pečícím papírem,potřeme vodou (používám rozprašovač)
a posypeme kmínem,dáme do předehřáté trouby na 220C pečeme 10min a pak ztlumíme na 180C
a dopékáme 35min.během pečení asi 3x potíráme vodou!!!
Před koncem dávám troubu jen na vrchní pečení,ale musí se to hlídat aby se
chlebík nespálil.
Teplý chléb přendáme na mřížku a necháme vychladnout!!!!
***
***
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Anomyss
(upraveno)
13. 1. 2013, 11:33
Ten je luxusí . Určitě vyzkouším
B.Tumka
(upraveno)
13. 1. 2013, 16:16
@Anomyss
Vyzkoušejte je výborný