Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

JABLEČNÝ KOLÁČ (jablečnohruškový)

0.0
JABLEČNÝ KOLÁČ (jablečnohruškový)

Potřebné ingredience

5 vajec, hrnek cukru krupice,1 vanilkový cukr, 5 lžic oleje, hrnek polohrubé mouky, 1 prodopeč, jablíčka, hrušky, nebo obojí nakrájená na kostičky, předem oloupaná a zabvená jadřinců) - asi tak 6-8 ks.

Postup přípravy

...ušleháme tuhý sníh z 5ti bílků, pak do něj lehce vmícháme žloutky, hrnek cukru krupice, 1 vanilkový cukr, po kapkách přidáváme 5 lžic oleje a pomalu přisypáváme hrnek polohrubé mouky s předem vmíchaným prdopečem.Nakonec vmícháme na kostičky nakrájená jablka a hrušky(předem oloupaná a zbavená jadřinců). Těsto na lijeme do vymazaného a hladkou moukou vysypaného vyššího pekáče. Pečeme v předehřáté troubě cca 25 minut při 175st. Necháme vychladnout, pocukrujeme, nakrájíme, uvaříme si kávu a konzumujeme Dobrou chuť!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tafíci 28. 3. 2021, 22:22
Nadýchaný lehoučký piškot a ty hrušky na kostičky v těstě jsou úplně fantastické. Dala jsem půl hrnku cukru a stačilo to. Rychlý a dobrý recept z pár surovin, které má každý doma, žádná dusivka.
zamo 24. 3. 2013, 15:42
Liduško,výborné (jidlo). Já jsem ještě povrch jemně posypala vlašskými ořechy a jen se po něm zaprášilo. Skoro jsem si nestihla uvařit tu (C). Díky za recept. (Y) (F) (F) (F) (velikonoce7) (velikonoce10) (velikonoce10) (velikonoce10) (velikonoce10)
danuscha 23. 2. 2013, 11:01
Liduško, děkuji za recept (L) dnes jsem dělala Váš koláč, je výborný, nadýchaný, super!!!! Dělala jsem jej teda naopak jak Vy, klasicky žloutky s cukrem, potom olej, mouka...nakonec sníh (Y). Určitě budu dělat častěji, je to rychlovka (L) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie