Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

netradiční bulgur aneb jak přimět zapřisáhlé masožravce k něčemu lehčímu

0.0
netradiční bulgur aneb jak přimět zapřisáhlé masožravce k něčemu lehčímu

Potřebné ingredience

pro 4 členou žravou rodinu: 2 kuřecí prsa 1 velký hrnek bulguru 2 velké mrkve 2 velké šalotky petrželka 3dl kuřecího vývaru olej balkánský sýr koření: sůl, směs na grilovanou zeleninu od Vitany (koření možné změnit dle chuti, dobré by to bylo i se špetkou šafránu)

Postup přípravy

Nejprve dávám vařit bulgur. Nic na tom není a je to jednoduchá rychlovka. Dávám v poměru 1:2 (bulgur:voda). Jeden velký hrnek bulguru dám do hrnce a zaleju 2 velkými hrkny žhavé vody (nejlépe vývar), lehce osolím a lehce zakápnu olejem (asi 1 lžíčka). Vaříme 2-3min a pak nechám dojít pod pokličkou na vypnuté plotně tak na 15min.

Najemno nakrájenou šalotku dáme do wok pánve společně s najemno nakrájenými nudličkami z mrkve, na kousky nakrájenými prsíčkami a nasekanou petrželkou. Okořeníme směsí koření, lehce zakápneme olejem a orestujeme. Podlijeme vývarem (asi 1dl) a necháme jen krátce aby maso bylo hotové ale aby z mrkve nebyla kaše. Jakmile směs je hotová přidám hotový bulgur a promícháme. Servírujeme na talíř a posypeme jemně nastrouhaným balkánem.

Je to výborný, sytý a dokonce se mi podařilo rodinku oblbnout tak, že dobrovolně jí zdravé jídlo a moc jim to chutná. Protějšek byl prý dokonce přesvědčený že jí rizoto :-D

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zilka2 31. 3. 2013, 21:15
Dnes jsme měli k obědu, moc nám to chutnalo, i 2 letý syn to jedl. Díky za dobrý nápad. Přejeme hezké (velikonoce) (velikonoce7) (velikonoce16) (hello)
Rakun28 4. 3. 2013, 19:53
Recept vyzkoušen a já i můj dvouletý syn jsme si velmi pochutnaly (Y) Budu určitě dělat častěji :-)
Pesinka 27. 2. 2013, 21:01
Už vím,co spáchám zítra k obídku (Y)
enestejša 14. 2. 2013, 22:02
Bulgur mně chutná. Váš recept určitě vyzkouším.
slunecnicel 25. 2. 2013, 12:40
@enestejša tak pak dejte vědět jak to doma dopadlo (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie