Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Maldášky

0.0
Maldášky

Potřebné ingredience

Na těsto: 170 g hladké mouky, 150 g másla, 5 žloutků Na náplň: 5 bílků, 150 g cukru, 150 g kokosu (nebo jakákoliv jiná náplň - tvaroh, mák, ořechová...)

Postup přípravy

Z uvedených přísad vypracujeme těsto, ze kterého tvarujeme malé kuličky. Kuličky uložíme do druhého dne do ledničky (já neměla čas, tak jsem těsto zadělala ráno a večer pekla - a nevadilo to).
Následující den si připravíme náplň - ušleháme sníh z bílků, postupně zašleháme cukr a nakonec vmícháme kokos. (Pokud budete dělat tuto kokosovou náplň, tak z vlastní zkušenosti jen upozorním, že je jí fakt hodně, tak doporučuju udělat jen třeba ze 2 nebo 3 bílků a ostatní bílky spotřebovat jinak - mně zbylo 3/4 náplně, tak jsem pak ještě musela upéct kokosový štrůdl, protože mně bylo líto tolik náplně vyhodit.)
Kuličky vyválíme nebo jen vytvarujeme v ruce do placiček, přidáme náplň a zabalíme. Naskládáme na plech a pečeme při 180°C asi 20 - 25 minut. Upečené ještě teplé obalíme v cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Ještě jen pro upřesnění - není to můj recept, opsala jsem si ho v čekárně u doktora z takového toho sešitku, kam se posílají recepty.

Zpracované těsto vytvarujeme do kuliček - pracuje se s ním velice dobře.

Před pečením si připravíme náplň.

Tvarujeme placičky, plníme a zabalujeme

Skládáme na plech spojem dospod (z této dávky mi vyšlo 30 kuliček).

Upečené ještě teplé obalujeme v cukru

Na hotových si pochutnáte :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hnědovláska 1. 6. 2013, 12:03
(Y)vypadá to dobře a zajímavě (Y) snad budou i tak chutnat
Sophie70 18. 2. 2013, 11:58
zaujímavé (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie