(recept
si oblíbilo 49 návštěvníků)
Plněný chléb
Potřebné ingredience
Potřebujete kulatý chléb, ale určitě by to šlo i s vekou. No a do náplně co dům dal, či nač máte chuť, já do tohoto dala anglickou slaninu, klobásu, hermelín a Eidam.
Postup přípravy
Chléb nakrojíte jakoby na plátky, ale pozor, nepřekrojte - nechte spodek vcelku. A pak ještě jednou na koso, do čtverečků - viz obrázky. Pak naplňte - nejprve uzeninou, nakonec sýrem - viz obrázek. Rozpusťte máslo a do něj přidejte oblíbené koření, bylinky a třeba česnek. Naplněný chléb přendejte na máslem vymazaný alobal a potřete rozpuštěným máslem s kořením a čensnekem. Dobře přikrejte dalším namazaným alobalem a dejte péci do trouby na 20 minut při 180°C. Po 20 minutách odstraňte horní alobal a dopečte do zlatova, cca 5-10 min. No a pak teplé, či studené podávejte. Je to vynikající a strašně syté. Dobrou chuť
Kulatý chléb před nakrájením
Ingredience do náplně - obměňujte dle své chuti
Máslo na potření - u mne s grilovacím kořením a česnekem
První fáze krájení
Druhá fáze krájení
Plníme
Naplněný a potřený chléb
A pečeme
Hotovo-upečeno, do křupava - dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kuchařka518
(upraveno)
12. 9. 2013, 15:13
móc je to dobrý,když se večer sešla rodina tak každý si odtrhával jak chtěl a byla i sranda při tom moc dík.Budu dělat častěji
Obchůdek pro radost
(upraveno)
13. 9. 2013, 6:43
@Kuchařka518
Taky to děláme docela často, je to mňamka.
marky18
(upraveno)
8. 3. 2013, 22:32
super tip díky
Obchůdek pro radost
(upraveno)
9. 3. 2013, 10:18
@marky18
Rádo se stalo, dejte vědět jak vám chutnal
bleška 55
(upraveno)
16. 2. 2013, 23:16
Jitko, dalo by se to dělat i ze staršího chleba, třeba když zbyde půlka veky?? Jinak receptík se mi líbí a vyzkouším. Zdraví Jana
Obchůdek pro radost
(upraveno)
17. 2. 2013, 10:06
@bleška 55
Sice jsem to nezkoušela ze staršího chleba, ale myslím si, vzhledem k tomu, že se to zapéká, že by to nemělo vadit, jestli to budete zkoušet, dejte vědět, díky a dobrou chuť
jakubko 7
(upraveno)
16. 2. 2013, 20:51
to vyzera dobre, vyskusame
Vanity
(upraveno)
16. 2. 2013, 20:45
vvypadá to fakt dobře a to pak krájíte na plátky nebo jak to pak podávat ? díky
Obchůdek pro radost
(upraveno)
16. 2. 2013, 21:47
@Vanity
Na plátky to skoro nejde, tedy určitě ne u teplého, spíš jakoby dvojitý a pak na půlky.
Brblalka
(upraveno)
16. 2. 2013, 20:38
Souhlasím je to dobré. Já to dělám s vekou.