Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Vynikající jablečný moučník - bez mléka a tuku

0.0
Vynikající jablečný moučník - bez mléka a tuku

Potřebné ingredience

370 g polohrubé mouky, 200 g cukru /já dávám 7 lžic - cca 110g a pro ty, co nemají rádi přeslazené věci je to akorát/, 4 velká vejce, 2 prášky do pečiva, vanilkový cukr, 620g nahrubo nastrouhaných jablek, hrst nahrubo sekaných ořechů, hrst rozinek, čokáláda na vaření + ledové kaštany

Postup přípravy

Jablka zbavíme jádřinců a nahrubo nasekáme i se šlupkou /cenná vláknina /. V míse vyšleháme vejce s cukrem, přidáme jablka a mouku smíchanou s práškem do pečiva, nakonec rozinky a ořechy. Nemusí však být, dělala jsem i bez nich, aby mohl koláč dvouletý syn / ořechy jsou alegren / a byl výborný. Vše důkladně promýcháme a těsto vylijeme na pečícím papírem vyložený plech s vyšším okrajem, i když tedy nelekněte se, koláč moc nevyletí, jablka jsou těžká. Pečeme při 180C cca 25 min dle trouby. Po vychladnutí nalámu do misky čokoládu + kaštany / možno i bez nich a používám více % čokoládu, aby koláč byl zdravější :-), dám na hrnec s vodou a nechám rozpustit ve vodní lázni, pak potřu povrch koláče. Po zaschnutí krájím na kousky. Je to něco jiného, přesto moc dobrý a zdravý moučník i pro vegetariány a lidi hlídající si linii :-).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie