Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Čokoládové brownies

0.0
Čokoládové brownies

Potřebné ingredience

350 g čokolády nejlépe s obsahem 50–60 % kakaa nalámané na kostičky, já osobně používám orion hořkou čokoládu a do směsi přidám polévkovou lžíci holandského kakaka nalámané na kostičky , 250 g másla nakrájeného na kousky 3 velká nebo 4 malá vejce 250 g krupicového cukru (nejlépe hnědého) 85 g hladké mouky 1 lžičku prášku do pečiva

Postup přípravy

1. troubu předehřejte na 160 °C (elektrickou) nebo 140 °C (horkovzdušnou). Hranatou formu nebo pekáček vymaštěte a teprve pak vyložte pečicím papírem. Kdo by chtěl pro začátek zkusit poloviční dávku stačí kulatá forma .

2. čokoládu rozpusťte spolu s máslem. Vejce šlehejte tak dlouho, až zesvětlí , pak zašlehejte cukr, až je směs hustá a lesklá. Opatrně vmíchejte do rozpuštěné čokolády, navrch prosijte mouku s práškem do pečiva a vše vymíchejte do hladka. Vlijte do formy a pečte 30-35 minut tak dlouho, až je povrch pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý. Zkoušíte-li propečenost pomocí špejle, měly by na ní ulpět vlhké drobečky, neboť Čokoládové brownies musí ze své podstaty zůstat hutné a vlahé.

3. Po vyjmutí z trouby nechte brownies zcela vychladnout nebo ho můžete podávat jako já ještě vlažné a podávám ho s malinovým pyré na které použiji hrst malin mražených osladím je a popřípadě zahustím nastrouhaným cukrářským piškotem a kdo má rád šlehačku tak může i tu . Doma to milujeme kombinace brownies a maliny ta lahodná sladko kyselá chut tu mi rádi .

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie