Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

BOUCHANÝ ŠTRÚDL

0.0
BOUCHANÝ ŠTRÚDL

Potřebné ingredience

těsto:400G HLADKÉ MOUKY 200G HERY(ROZPUŠTĚNÉ) 8 LŽIC STUDENÉ VODY 2 LŽÍCE OCTA 15X VŠÍ SILOU BOUCHNOUT Náplň štrúdlu:8 JABLEK SKOŘICE CUKR PÍSEK STROUHANKA MÁSLO (ROZPUŠTĚNÉ)

Postup přípravy

Vše promícháme v tužší těsto.

Těsto rozdělíme na 2 ks a rozválíme na slaboučký plát cca 0,5cm.

Rozválený plát opatrně vložíme do vymazaného a moukou vysypaného plechu,

Na plát těsta jemně posypeme strouhanku kterou pěkně rozetřeme po plátu.

Nastrouháme na struhadle jablka posypeme skořicí a cukrem,jemně pokapeme rozpuštěným máslem a zase

posypeme jemně strouhankou.

Poté vyválíme druhý kus těsta na vrch štrúdlu.Před pečením můžeme propíchat vidličkou aby se neudělali boule .

Před pečením nemažeme.

Pečeme cca 30 min na 190st.

Po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

plamenek 17. 3. 2013, 16:30
Takto podobně se bouchá s vizovickým těstem.Jenže paní nenapsala,že se hotové těsto dá do sáčku mikroten.a pak se s ním bouchá o desku na lince nebo se háže na dlaždice.Těsto je pak hladké,ono je dost tuhé. (Y)
pslenka 18. 3. 2013, 13:09
@plamenek do sáčku nedáváme,těsto je uplně hladké pěkné,nic od něho neodpadává. Toto těsto tuhé neni je krásně jemné . (F)
JanaPas 17. 3. 2013, 15:15
*-) *-)Když do toho tak, jak je to napsáno, vší silou 15x bouchnu, tak budeme malovat. ,-)
pslenka 18. 3. 2013, 13:08
@JanaPas nebojte nebudete ,těsto vypracujete a pak na válku bouchnete nic neodlítává jde to uplně v pohodě. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie