Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Mazanec

0.0
Mazanec

Potřebné ingredience

cca 250g mouky - já smíchala 50 g Mantler, 50 g, Jizerky a zbytek jsem dala mouku ze Sparu, 60 g rozinek, 50 g rozpuštěného másla, 80 g cukru, 150 ml mléka - či alternativa, 1 lžíce oleje, 1 celé vejce a jeden žloutek, šťáva z 1/2 citonu, cca půl kostky droždí - já měla 25 g, špetka soli

Postup přípravy

Do šlehací mísy jsem dala vlažné mléko, rozdrobila droždí, sypla trošku cukru a poprášila moukou, tak 10 - 15 min jsem nechala v teple vzejít kvásek. Mouky, cukr, sůl a rozinky promíchát. Do kvásku jsem dala máslo, nasypala moučnou směs, vlila olej s citr., vajíčka a vše prohnětla elektrickým šlehačem. Cca 5 min, pak jsem nechala asi 10 min odpočinout, znova prohnětla a dala do vymazané formy. Nechat cca 45 min kynout. Potřít vejcem (použila jsem jenom bílek), posypat plátky mandlí a dát do vyhřáte trouby. Foto nemám, mazanec jsem pekla prvně, dala jsem ho do 18 cm dortovky a byla malá. Šel mi hodně do výšky a popraskal. Takže doporučuji raději vyšší teplotu na "zapečení" jako u chleba. Chuťově dneska moc dobrý a poprvé, co se mi povedlo sladké kynuté - bezlepkové :-). Uvidím, jaký bude zítra. Třeba se recept ještě někomu hodí. :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bakyka 31. 3. 2013, 20:49
Tak recept se hodil zrovna mně, jako správná tchýňka :-Djsem si chtěla šplhnout u zeťáčka (dance)mazanec jsem dnes upekla podle vašeho receptu, taky mi vyběhl, na boku mi prasknul, i když jsem ho před vložením do trouby nařízla do kříže, ale chuťově moc dobrý , vynikajíííící, přímo luxusní !!!prý nedožije rána, teda ten mazanec ,-)s bezlepkovým pečením moc zkušeností nemám, to spíš dcera, ale jak už jsem se zmínila, byl právě pro jejího manžu a sklidila jsem od něj obrovskou pochvalu :-pAlice, díky za skvělý recept (F) (F) (F)
Ali81 1. 4. 2013, 19:27
@bakyka Eliško, jsem ráda za odezvu a hlavně, že se hodil a i fakt chutnal. Nám taky moc chutnal. Až někdy budu mít delší chvilku, tak ještě hodím recept na bílkový chlebíček. Je taky moc dobrý a je hned pryč. Ať si u zeťáčka zase trošku šplhnete. :-D
cajule 30. 3. 2013, 19:32
Tak zěsto kyne jsem zvědavá nelepilo se dobře se s těstem pracovalo jsm začátečník s bezlepkovým pečením otec má PKU dietu tak jsem použila místo vajec vajahit a rýžové sušené mléko, mouku jizerka+promix uni pak písnu jak to dopadlo ,-)
Ali81 31. 3. 2013, 10:31
@cajule Jani, tak jak to dopadlo? S vajahitem žádnou zkušenost nemám a mlíko jsem dávala půl bezlaktózy a půlka byla rýžový nápoj. My nemáme moc rádi chuť Jizerky, tak té já dávam nejméně. Mazanec má dnes dva dny po upečení a je pořád v pohodě.
Lalaa 30. 3. 2013, 12:30
Dnes vyzkouším (Y)
Ali81 29. 3. 2013, 20:45
Jo a ještě dávám na dno trouby nádobu s vodou.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie