Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Kamarátkin chlebík

0.0
Kamarátkin chlebík

Potřebné ingredience

Tento recept som dostala od kamarátky, pretože sa mi nedaril upiecť chlebík, v ktorom by sa mi nespravila diera alebo nemal nejakú inú chybu. Od vtedy pečiem iba podľa tohto receptu. Takže potrebujeme: 500 g Mix B, 1 ČL soli, 1 ČL rasce, 1 sáčok droždia Dr. Oetker, 50 ml 100 % slnečnicového oleja, 500 ml vlažnej skoro až teplej vody. Ja som si to trochu vylepšila a niekedy namiesto vody, dávam teplú zliatu vodu z varených zemiakov a 50 - 100 g Mix B nahradím buď teffovou múkou alebou zmesou na tmavy chlieb od Scharu a ešte niekedy namiesto rasce dám chlebové korenie.

Postup přípravy

Chlebík pečiem iba v rúre, v piecke som neskúšala. Takže namastíme si formu, v ktorej budeme piecť. V miske zmiešame múku,droždie, soľ a rascu,potom pridáme vodu,olej a varechou vypracujem cesto (Môžete si zmiešať aj v robote alebo mixérom metličkami na kysnuté cesto.Dáme do formy a naolejovanou lyžicou ho vyrovnáme do celej formy, lebo to cesto je husté.Zakryjeme utierkou a necháme 30 minút kysnúť (keď je veľmi teplo, stačí aj menej, treba usledovať, ale väčšinou je to tých 30 minút)Takých 10 až 12 minút pred dokysnutím si zapneme rúru na 200 stupňov, rošt dáme najnižšie, ako sa dá a naspodok dáme stredne veľký hrniec alebo skôr menší s horúcou vodou.Potom tam chlieb vložíme a pečieme ho 50 minút, pričom po prvých 20 minútach vypneme horný rošt. Zvyšných 30 minút nechám piecť len zospodu. Vlastne 25 minút, lebo potom už celkom vypneme teplotu a tých 5 minút sa to dopečie. Dobrú chuť.

Takto vyzerá krajíček z chlebíka, je na nerozoznanie od normálneho .

V takejto sklenej mise som piekla.

A tu je už upečený :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

popoluska340 1. 12. 2013, 18:41
uz mam receptik opisany,a zajtra ho idem upiect uz som vyskusala asi18 receptov,a mne v chlebe strasne citit drozdie,tak idem skusat dalej,hadam raz bude chlebik ozaj chutny.
misasto 17. 2. 2012, 19:10
Dneska jsem dcerce vyzkoušela upéct Váš chlebík. Přidala jsem 50 g slunečnicové směsi od Schneecoppe a lžíci psylia. Je výborný, krásně měkkoučký a chuťově moc dobrý. (X) je nadšená (Y) (Y) (Y) Mockrát děkuji za recept!
andrea105 17. 2. 2012, 21:26
@misasto To som rada, že sa Vam vydaril :) U nas je tiez oblubeny :-)
eN :-) 16. 6. 2011, 11:33
včera jsem vyzkoušela a je fakt vynikající :-) první bezlepkový chleba, který chutná jako chleba :-) fakt moc děkuji za recept :-)
andrea105 22. 6. 2011, 12:06
@eN :-) To sa veľmi teším, že sa podaril. Pridávali ste aj teffovu alebo pohankovu muku alebo iba Mix B?
PK1 3. 2. 2011, 22:15
Prosím, kde konkrétně by šla sehnat ta teffová mouka (nebo samotný teff)?
andrea105 7. 2. 2011, 14:10
@PK1 Objednavam ju aj s kamaratkou z tejto strankywww.querfood.de.
PETRA V 24. 4. 2011, 21:23
@andrea105 obědnáváte s něm.ESHOPU a vozí to do ČR? kolik stojí poštovné a jak platíte .Děkuji (velikonoce6) (velikonoce7) (velikonoce11) (velikonoce16) (velikonoce13) (velikonoce19)
andrea105 25. 4. 2011, 9:33
@PETRA V posielaju nam to na Slovensko, dá sa určite aj do Čiech, pri objednavke nad 100€ sa plati iba za tovar, bez postovneho. Platí sa prevodom cez účet po odoslaní objednávky.Je tam dobrá komunikácia, pokiaľ nejaký tovar nemajú na sklade, tak čakajú dva týždne a potom posielajú. O všetkom informujú, zatiaľ nebol žiadny problém.
PK1 7. 2. 2011, 20:12
@andrea105 Díky za odpověď a za tip (hello) Jdu ten eshop prozkoumat. Směsi Schar také objednáváte tam?
andrea105 8. 2. 2011, 10:12
@PK1 Zmesi od scharu ako je Mix B, Mix C a Farinu mame na Slovensku na recept, teda pokial je potvrdena celiakia biopsiou. Cez tu stranku zvyknem objenavat zmes na tmavy chlieb od scharu a pouzivam ju namiesto teffovej muky. Uz som piekla aj z celej zmesi chlieb, ale dcera mi to nechcela.
PETRA V 1. 10. 2010, 8:26
*-) co je to ta teffova mouka a co je po česky rasca, prosím ?schar ma i tmavou chl.mouku?tu jsem ješte nevyděla to by byla super změna já peču jen s bílé .Peču bezl.jen krátce tak nemám ještě takový přehled o moukách :-$ (hello)
andrea105 1. 10. 2010, 9:54
@PETRA V Teff je bezlepková obilnina, u nás žial je problém dostať, my túto múku objednávame s kamarátkou z Nemecka , je dosť drahá, ale veľmi výživná. A tu je niečo o nej - Teff* je obilnina stará cez 3000 rokov ktorá sa ešte dodnes pestuje vo východnej Afrike. Vyznačuje sa obsahom komplexných uhľohydrátov, nízkym glykémickým indexom a vyšším obsahom vápnika, železa, zinku a draslíka ako ktorákoľvek iná obilnina. Má vynikajúcu aminokyselinovú štruktúru tak ako viac lyzínu ako napr. jačmeň alebo pšenica a je bezlepková. Chuť má jemne sladkastú do orechova. Rasca je kmín. Tá tmavá múka od Scharu je hotová 500 g zmes na tmavý chlieb - http://www.schaer.com/de/glutenfreie-produkte/brot-mix-dunkel/ , tiež sme ju objednávali z Nemecka, ale dostať ju aj na Slovensku, len je drahšia.
PETRA V 1. 10. 2010, 21:50
@andrea105 (F) (F) (F) děkuji ,také jsem si už o mouce teff přečetla je opravdu drahá ,ale možná vyskouším.Jaký je chlebík chutově :-$
andrea105 2. 10. 2010, 11:59
@PETRA V Keď sa pridá tá teffová múka tak sa chuťove približuje normálnemu, neviem to popísať, ale napadlo mi, že môžete vyskúšať namiesto teffovej 2-3 lyžice pohánkovej múky.
PETRA V 3. 10. 2010, 10:49
@andrea105 (F)děkuji vyskouším :-$a jen to upeču v pekárně
žabada 30. 9. 2010, 11:18
*-) Co je Mix B prosím? :-$
andrea105 30. 9. 2010, 11:35
@žabada Je to bezlepková múka na chlieb od firmy Schar :-)
žabada 1. 10. 2010, 7:23
@andrea105 Děkuji :-$
alimraj1 30. 9. 2010, 11:31
@žabada bezlepková mouka
žabada 1. 10. 2010, 7:24
@alimraj1 :-$ děkuji

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie