(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Šlehaný tvaroh
Potřebné ingredience
250g netučného tvarohu, 250ml smetany ke šlehání, KL citrónové šťávy, 2x KL cukru krupice, vanilínový cukr, jogurt nebo mléko na zředění
Postup přípravy
Než začneme samotný šlehaný tvaroh připravovat, musíme si den předem zredukovat šlehačku.
Do hrnce se silnějším dnem naplejeme šlehačku, kterou přivedeme k varu. Poté přidáme lžíci citrónu a necháme probublávat. Občas zamícháme aby se smetana nepřichytila ke dnu.
Konzistencí by měla připomínat řidší puding. To trvá cca 15 min.
Na plotýnce necháme zchladit. Schlazenou smetanu před umístěním do lednice můžeme z hrnce přelít do nádoby ve které budeme šlehat další přísady a dáme do ledničky ztuhnout.
Na druhý den, nebo o několik hodin později přidáme ke šlehačce zbylé suroviny a šleháme. Když je konzistence moc hustá zředíme.
Dáme do misek a můžeme dle libosti posypat grankem, nebo přidat čerstvé či mražené ovoce. Záleží na chuti jednotlivce.
Na závěr malé upozornění. Je to vražedně dobré a na linii nebezpečné! :-)
poznámka: Lze použít i na dort!
Do hrnce se silnějším dnem naplejeme šlehačku, kterou přivedeme k varu. Poté přidáme lžíci citrónu a necháme probublávat. Občas zamícháme aby se smetana nepřichytila ke dnu.
Konzistencí by měla připomínat řidší puding. To trvá cca 15 min.
Na plotýnce necháme zchladit. Schlazenou smetanu před umístěním do lednice můžeme z hrnce přelít do nádoby ve které budeme šlehat další přísady a dáme do ledničky ztuhnout.
Na druhý den, nebo o několik hodin později přidáme ke šlehačce zbylé suroviny a šleháme. Když je konzistence moc hustá zředíme.
Dáme do misek a můžeme dle libosti posypat grankem, nebo přidat čerstvé či mražené ovoce. Záleží na chuti jednotlivce.
Na závěr malé upozornění. Je to vražedně dobré a na linii nebezpečné! :-)
poznámka: Lze použít i na dort!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé