(recept
si oblíbilo 48 návštěvníků)
NAŠE VYNIKAJÍCÍ CARBONARA - DOPORUČUJI :-)

Potřebné ingredience
250 g špaget, 3 polévkové lžíce olivového oleje, 200 g slaniny, 3 stroužky česneku, 1/2 smetany, 4 žloutky, 150 g eidamu (parmazánu, atd... já dala goudu), bazalka, oregano, sůl, pepř
Postup přípravy
Špagety uvaříme klasicky al dante, po uvaření je prolijeme studenou vodou a přidáme cca 2 lžíce olivového oleje a promícháme
Když se špagety vaří připravíme si směs - na 1 lžíci olivového oleje vyškvaříme slaninu, kterou jsme pokrájeli na drobné kostičky, když je vyškvařená, přidáme na drobná kolečka nakrájený česnek a ještě krátce osmažíme.
Ze žloutků, smetany, koření a sýra připravíme hladkou směs.
Uvařené špagety přidáme ke slaninové směsi, promícháme a přilijeme smetanovou směs, krátce smažíme, poté přidáme cca 1 naběračku vody ze špaget a ještě povaříme a to tak dlouho, dokud není žloutek hotový.
Když se špagety vaří připravíme si směs - na 1 lžíci olivového oleje vyškvaříme slaninu, kterou jsme pokrájeli na drobné kostičky, když je vyškvařená, přidáme na drobná kolečka nakrájený česnek a ještě krátce osmažíme.
Ze žloutků, smetany, koření a sýra připravíme hladkou směs.
Uvařené špagety přidáme ke slaninové směsi, promícháme a přilijeme smetanovou směs, krátce smažíme, poté přidáme cca 1 naběračku vody ze špaget a ještě povaříme a to tak dlouho, dokud není žloutek hotový.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tetakniha
(upraveno)
13. 7. 2014, 20:06
Takhle špagety neznám, to určitě vyzkouším, díky za tip

nahlásit
carodejkaivka
(upraveno)
20. 5. 2013, 21:24
taky tam dávám smetanu, i když vím, že ji tam Italové nedávají, ale nám to chutná

nahlásit

kurel
(upraveno)
20. 5. 2013, 18:04
Výborné... díky za tip

nahlásit

pytrisek2
(upraveno)
20. 5. 2013, 19:37
@kurel
Není za co,jsem ráda,že vám chutnalo

nahlásit

kurel
(upraveno)
20. 5. 2013, 21:49
@pytrisek2
Všem a super rychlovka

nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
13. 5. 2013, 19:55



nahlásit

krišon
(upraveno)
13. 5. 2013, 19:34
Mám pocit, že Italové smetanu nepřidávají, ale napsala jste "naše carbonara", tak si jí tam klidně dávejte, pokud vám to tak chutná
nahlásit

pytrisek2
(upraveno)
20. 5. 2013, 19:36
@krišon
Kdyby nám to nechutnalo,tak tam smetanu nedávám

nahlásit
evidenti
(upraveno)
3. 5. 2013, 9:42



nahlásit

lumen
(upraveno)
2. 5. 2013, 11:21
hotovo,právě dodělané a moc dobré

nahlásit
laskonka333
(upraveno)
24. 4. 2013, 16:36



nahlásit

Hanulka2
(upraveno)
23. 4. 2013, 21:25



nahlásit