Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 77 návštěvníků)

MACECHA ŘEZY

0.0
MACECHA ŘEZY

Potřebné ingredience

5 vajec, 250 g krupicového cukru, 100 ml vlažné vody, 100 ml oleje, 250 g polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva. Krém č. 1: 2 vanilkové pudinky, 5 lžic krupicového cukru, 800 ml mléka. Krém č. 2: 400 ml zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 2 vanilkové cukry. Na dohotovení: čokoláda Margot nebo granko

Postup přípravy

Oddělené žloutky s cukrem vypracujte šlehačem, zašlehejte do pěny vodu a postupně olej. Dále přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva střídavě s pevným sněhem z bílků a polovinu těsta rozetřete do pekáčku s papírem na pečení na dně. Do druhé poloviny těsta vmíchejte jemně prosáté kakao a tmavé těsto rozetřete v pekáčku na vrstvu světlého. Zároveň svařte v pudinkovém prášku s cukrem a mlékem pudink (netřeba provářet), naběračkou ho rozlijte na tmavé těsto a vidličkou všechny vrstvy až na dno vlnkovitě či spirálovitě protáhněte. Vše pak vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a buchtu pečte asi 30 minut (pudink se v těstě propeče a vytvoří na řezu mramorovanou strukturu). Než zchladne, připravte si krém: Zakysanou smetanu vymíchejte s vanilkovým cukrem a zvolna do pěny zapravte ušlehanou šlehačku. Hmotu rozetřete na povrch zchladlé buchty (vyplní prohlubně), povrch urovnejte a posypte nahrubo strouhanou Margotkou nebo grankem.


Recept už tu je, ale protože všem moc chutnalo, vkládám do svých :-).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Raguella 16. 5. 2022, 22:43
Dobrý den,určitě někdy moc ráda vyzkouším.děkuji za receptík. (L) (F)
petuli77 19. 7. 2013, 7:09
je to velká mňamka (zajic) (zajic) (zajic). už to je hotové a těším se až za chvíli zmizne. jen cio se vzbudí malá havěť! (Y) (Y) (Y) (D)
jeremy 5. 7. 2013, 12:35
(clamp) (clamp) (clamp) (Y)
janelačka 30. 6. 2013, 11:09
(zajic)
mysmysicka1 30. 6. 2013, 19:32
@janelačka to teda (zajic)
mysmysicka1 17. 6. 2013, 22:25
Měla jsem jen jednu zakysanou smetanu, takže na fotce je vyšlehaná šlehačka smíchaná pouze s jednou zakysankou, ne s dvěma, jak je to v receptu. Ale vůbec tam nechyběla (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie