Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 59 návštěvníků)

lízátka pro děti do školky

0.0
lízátka pro děti do školky

Potřebné ingredience

Potřebujete: 200g máslových sušenek, 100g másla, 100g nastrouhané bílé čokolády (já to dělala i z tmavé čokolády), dřeň z poloviny vanilkového lusku (není nutné), 200 g bílé čokolády nebo tmavé na namáčení, barevný máček, špejle.

Postup přípravy

1. Sušenky rozdrtíme válečkem nebo je umixujeme v mixéru. Drobečky vsypeme do mísy. Přidáme změklé máslo nakrájené na kousky, nastrouhanou čokoládu, vanilkovou dřeň a propracujeme na pevnou hmotu. Pokud je příliš tuhá, přidáme pár lžic mléka.

2. Z hmoty vytvarujeme kuličky a dáme je do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí každou kuličku napíchneme na špejli a dáme zchladit.

3. Bílou čokoládu rozpustíme za stálého míchání na vodní lázni. Vlijeme ji do malého hrnečku. Vyhclazené koule napíchnuté na špejli namáčíme celé do teplé polevy. Koule musí být dobře vychlazené, aby na nich teplá čokoláda dobře tuhla (já je dala na chvilku do mrazáku) a jejich povrch byl po namočení stejnoměrně potažený. Ihned je posypeme barevným máčkem, zapíchneme je do sklenice naplněné cukrem a necháme ztuhnout.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Cliath 12. 1. 2016, 21:13
Dobrý den, Právě jsem dodělala lízátka do školky. Z jedné dávky jich bylo 26 a celkem velká. Každé jsem zabalila zvlášť do sáčku a ovázala mašličkou. Některá mi nechtěla držet jako kulička na špejli a tak jsem z toho užmoulala takovou Homolku a ta drží. Říkala jsem si, že když to bude jiný tvar alespoň bude jasné, že je to dělané ručně. Děkuji za recept. Manžel byl skeptick, ale nakonec byl mile překvapený. Takže ještě jedno děkuji :-) Danka P.s. z uším vyfotit a přidat fotku :-) (Y)
krausička 16. 1. 2016, 13:59
@Cliath Dobrý den, tak to mám velkou radost, že jste vyzkoušela recept a lízátka s povedla (Y) (clamp) (clamp) Pravdou je, že s tím trochu práce je, ale výsledek je parádní a hlavně, když vidíte ty spokojené děti!!! To je největší ocenění (clamp) (clamp) |:o) |:o) Budu moc ráda, když mi fotku pošlete :) Mějte se krásně (L) Andrea
laskonka333 20. 5. 2015, 13:10
:-o luxusné (Y) (Y)
Johca 20. 5. 2015, 9:57
Bezva nápad, v pondělí má dcerka svátek, tak do školky vyzkoušíme (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Jenom prosba, kolik se z této dávky surovin udělá lízátek cca ??? :-$ :-$ :-$ :-$ Děkuji moc (L) Monika
krausička 16. 1. 2016, 14:00
@Johca Na fotce jsou lízátka z jedné dávky (Y) :-)
danahof 20. 5. 2015, 9:12
Včera jsem je dělala podle vašeho receptu a dnes jsmeje hrdě nesli do školky :-D myslím, že se povedli (Y) Nechala jsem si doma jedno na ochutnání a jsou dobré, myslím, že pro děti příjemná změna než bonbony . Přidala bych fotečku, ale nevim jak :-/
krausička 16. 1. 2016, 13:59
@danahof (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie