Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

pařízké podkovy

0.0
pařízké podkovy

Potřebné ingredience

40 g.másla,120g hrubé mouky,1 vejce,80g moučkového cukru,110g mletých mandlí,citronová kůra z 1/2 citronu,merunková marmeláda na lepení,čoko poleva.

Postup přípravy

Mouku,máslo,cukr,vejce,mleté mandle a strouhanou citr.kůru smícháme v míse a necháme odpočinout.Těsto vykrajujeme podkovy nandáme na plech s pečicím papírem a pečeme v mírně vyhřátém troubě na 150 stupnů a na 10-15 min .Vychladlé podkovy slepímek sobě merunkovou marmeládou ale můžete i s nutelou,čí s oříškovým krémem...a čokoládovým polevou ozdobíme.

jestli máte strojek můžete na tom udělat podkovy já jelikož jsem je neměla jsem vymyslela že udělám z vykrajovátek...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vevercak78 12. 12. 2010, 23:09
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
JITULE40 12. 12. 2010, 15:27
moc hezké,můžu se zeptat jestli jste měla mandle oloupané ? :-$ :-$ :-$ *-) *-) *-) (Y) (Y)
helca73 12. 12. 2010, 22:27
@JITULE40 mandle jsem dala neoloupaná (H)
darinka30 10. 12. 2010, 20:31
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ivaja 10. 12. 2010, 20:00
Opravdu hrubá mouka?
helca73 10. 12. 2010, 22:39
@ivaja JJ,ANO HRUBÁ MOUKA :-)
zelina 10. 12. 2010, 10:55
Tak jsem zadělala těsto a ráda bych se zeptala, je normální, že mi strašně lepí? Neumím si představit, že z toho půjde něco vykrajovat. No, zatím je v lednici, tak třeba ztuhne. Nicméně je krásně voňavé a tak věřím, že výsledek bude dobrý, dám vědět, jak jsem dopadla.
helca73 10. 12. 2010, 13:39
@zelina MYSLÍM ŽE I MĚ TĚSTO LEPILO,ALE JAK DÁTE DO LEDNICE TAK TO PAK BUDE OK,KRÁSNĚ S TÍM SE NA VÁLU PRACOVALO,NELEPILO...URČITE I VÁM BUDE TOTÉŽ DOBŘE PRACOVAT :-)
zelina 15. 12. 2010, 10:11
@helca73 Nakonec to dopadl nad očekávání výborně. Těsto lepilo i po vyndání z lednice, nicméně podsyp moukou zabral a chuťově je skutečně vynikající. Díky moc za receptík!!!! (clamp) (Y)
Hnědovláska 10. 12. 2010, 10:15
(Y) Krásné |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie