Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí medicína

Přidat recept

Něco proti zácpě

0.0
Něco proti zácpě

Potřebné ingredience

Maminky, prosím poraďte mi něco proti zácpě? Dceři jsou 2 roky a má velmi nepravidelnou stolici. Váží 11kg, je to hubeňourek. Docela špatně jí, takže do ní pravidelně nic nedostanu. Možná proto mívá nepravidelnou stolici, někdy i skoro 3 nebo 4 dny zácpu. Mám kupovaný nějaký lék na zácpu volně z lékárny, ale chtěla bych poradit něco na přírodní bázi nebo něco osvědčeného. Ale říkám, je špatný jedlík, takže nějaké kompoty nebo sušené švestky nezvládneme.

Postup přípravy

Díky za cokoliv, nějaký nápad nebo preparát.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

adny1 9. 12. 2010, 11:13
Soni naší malé pomáhají 100% džusy, ale neředit. Po nich to jde samo ,-)
Ivakov 9. 12. 2010, 11:06
U nás zrovna Duphalac byl jediný co zabral. Dávala jsem ho na doporučení naší doktorky a po konzultaci s mojí sestrou doktorkou farmacie. Takže u nás díky za Duphalac! Úprava jídla ani pitný režim nepomáhal.Zácpa se nám trochu upravila věkem, teď je dcerce 4,5 roku a fakt je to lepší. Ale prošly jsme si malým peklem, kdo to nezažil, nepochopí. Přeji Vám ať se to zlepší.
Theliss 9. 12. 2010, 10:34
pozor na Duphalac!!! (lactulosa) mě hrozně nadýmá, místo aby pomáhal, a jak jsem zjistila, nejsem sama, na koho má tento účinek, dětem bych se bála dát!
schlimbach 8. 12. 2010, 23:06
DOBRY VEČER SONI,VYZKOUŠEJTE JESTLI JEŠTĚ MATE PROBLEM BIOPRON MEDA,NAM SE ZLEPŠILO JIDLO,A HLAVNE NEJSME VE SKOLCE NEMOCNI. (Y)
Alejka 13. 2. 2010, 20:30
Našim dětem pomáhá na lačno po ránu teplá cukrová voda.
SykaS 12. 2. 2010, 19:00
Ahoj všichni, taky to řešíme a kamarádka mi posílala odkaz http://sk2.goo.cz/zdravi_na_dlani/knihy/tluste_strevo/5506-tluste_strevo-06e-mandle.htm, no mě by se dělat výplach, aby se střeva pročistily, no ale malým dětem asi těžko a dnes dokonce byla moje mamka u léčitelky a ptala se tam na moji dceru, jsou jí 4 a vytrhli jí nosní mandlu a je pořád zahleněná, tak říkala, že má zánět v tlustém střevě, což mi říkala i kartářka ( no už chodím všude možně za radama) tak nám poslala nějaké receptíky, tak je píšu Kaše 75dkg hrubé mouky, 20 dkg cukru, 12 dkg másla, 6 lžic mléka a trošku prášku do pečiva. Umíchat těsto, vyválet hrubou placku upéct do růžova a pomlít na mlýnku na strouhanku. Vařit 1-2 min ve vodě a přidat sunar. Je to na víc porcí a je to na odhlenění a pročištění střev. Pak koupit v lékárně Beta Glukany + rakytník 1 malou lžičku denně, ještě nám teda dala nějaké bylinky co jsme doma zalily medem a má užívat lžičku denně, ale co je to za bylinky nevím a máme péct z celozrnné mouky buchty. Tak to musím všechno vyzkoušet, malá už je 3 měsíce doma a je to už k nevydržení. Tak třeba to pomůže i Vám.
andulka12 3. 6. 2009, 11:50
Aj my sme mali taketo problemy, uz sa nam to zacina nejako upravovat (klopem na celo, nech to neurieknem). My sme presli z kravskeho na kozie mliecko. Niekedy vypije aj ciste, ale vacsinou s kakaom. Mozem povedat, ze teraz mame celkom pravidelnu, skoro kazdy den a uz ani dupka neboli, podla mojej dcery, ked ide hovienko von.... Sestra to ma odskusane na troch svojich detoch, uz si nepamata po akom case znova presli na kravske mlieko a bez problemov..
Theliss 31. 5. 2009, 12:18
Dobrý den, nevím, jestli to se m tak úplně patří, mně je 20 a mám ten samý problém sama se sebou :'( vyzkoušela jsem snad úplně všechno. Saláty s kapkou oleje, švestky jak sušené, tak v kompotu, štávu, ovoce a zeleninu, luštěniny vedou pouze k úpornému nadýmání, pitný režim dodržuji, Lactulosa nadýmá snad ještě víc, jiné pečivo než celozrnné ani nejím. Ovesné vločky nepomáhají, zkoušela jsem je i nechávat nabobtnat. Activia nic. Děláme domácí kefír, taky nic. Probiotika a trávicí enzymy nezabraly, čípky taky ne. Jablečný džus ani mošt taky nic, oříšky a semínka taky ne. Už jsem navštívila i gastroporadnu, podstoupila ultrazvuk a endokrinologické vyšetření včetně odběrů, a nic! A běda, když se dotknu alkoholu... stravu mám, i podle odborníka, dostatečně pestrou, pravidelný pohyb každý den. A jsem z toho docela zoufalá..
nanah 18. 3. 2010, 9:39
@Theliss dobry den, mě zabira štava z kysaneha zelího.stačí z jednoho sačku.když je domací tak je to supr.to mě vždy vyčistí a fakt protahne.radči to ale pijte v podvečer kolem 18 hod.kdy nemate nic v planu.abyste stihly dojit na toaletu. :-D
Andy79 18. 10. 2009, 14:56
@Theliss Eliško, taky jsem to před porodem mívala a jediné co mi zabralo bylo hroznové víno a nebo klasické červené vínko, jestli chcete můžete vyzkoušet. Taky jsem byla zoufala, dobře to znám :-(( po porodu je to lepší, ale mám pocit, že jsem to předala malé :-((((( takže jsem najela na Aloe vera gel - od LR kosmetiky a také jí dávám nalačno lžičku olivového oleje, je to teda síla na pozvracení, ale trošku pomáhá...držím pěstičky!
metlicka 3. 6. 2009, 11:34
@Theliss Dobrý den mám stejný problé jako Vy a když už je nejhuř tak si dělám čaj ,,list senny,,kupuju ho v lékarně.Ale někdo má po něm křeče.Takže to chce vyskoušet. :-$
tghbdgbf 16. 5. 2009, 14:36
na zácpu je nejlepší vypít 5 ml STOLNÍHO oleje a je to :-) :-) :-)
jedlicka77 16. 5. 2009, 15:51
@tghbdgbf V lékárně mi lékárnice tvrdila, že stolní olej nee, prý se vstřebá a nepomůže... taky máme starosti, ale každý den dávám dětem vypít decku švestkové šťávy od Hippu, do polévek pašuju otruby a samozřejmě ovoce a zelenina, hodně pít a máme celkem klid.. někdy to sice jde ztuha, ale už není natržená a krvavá prdka... :-$
***delfina*** 29. 3. 2009, 12:52
měli jsme také velké problémy... :-(.. také jsme u kadění brečeli a teď dáváme alespoň jednou deně dojídla lžičku spařeného lněného semínka A MÁME KLID. oNO TO JAKOBY MALINKO ZESLIZOVATÍ a hovínko lépe jede... semínka jsou ve stolici celá, tak se nelekejte (smich)
Kalamari 26. 5. 2008, 21:07
Já myslela, že na tento problém jsem sama a ouvej né. Kluk bude mít 8 a kakání je pro nás teror. Kaká jednou za týden. Vyzkoušely jsme možné i nemožné a nic. Postupem času jsme zjistily, že to je psychikou. Má odpor z toho, že by se měl pak utřít, tak si radši vsugeroval to že nejde kakat. a když to příjde tak nestihá. musím mu vždy slíbit, že ho pak utřu. Mám i pětiletého a ten je v poho.
nanah 18. 3. 2010, 9:42
@Kalamari syn ma k dispozici vlhčene ubrousky pro mimina.je taky fajnovka.zkuste to, u nas to pomohlo. (clamp)
Mrowiecova 5. 3. 2008, 16:55
Nebo taky zkuste zařadit do jídelníčku 3xtýdně ovesnou kaši!Nejlepší jsou BIO suroviny a výsledek je opravdu zaručený :)Nejlépe je kaši podávat na večer nebo k snídani. (child5)
Sonulak 30. 6. 2008, 12:06
@Mrowiecova Dobrý den, omlouvám se za tak pozdní reakci. Ale u nás je veliký problém s jídlem. Malá mi nechce velice moc jíst. Takže se nemůžu spoléhat na to, že vhodnou stravou ji zácpu vyléčím nebo upravím. Bohužel mi jogurty jí jen podle nálady, kaše už skoro půl roku nechce. Jí jen ve velmi omezeném množství. Pro ni je stále základní strava mléko. Nevím jak to. Je to možná mou výchovou. Nejraději gumové medvíky a lentilky. Naše skladba jídelničku za den: Ráno - 250ml mléka nebo kakaa (z Beby nebo obyč krabicové mléko), poté jen pár pištkotů. Za celé dopoledne do ní dostanu max. 1 měsíček jablíčka, půl banánu nebo tak 1/3 jogurtu. Oběd - necelý šufánek polévky nebo půl bramboru s masem nebo tak něco. Večeře - max. 1/2 rohlíku s jedním kolečkem salámu, ale většinou ani to ne, jen 200ml mléka nebo kakaa. Tak jak chcete takovému nejedlíkovi stravou upravit zácpu!!!
Mrowiecova 5. 3. 2008, 6:07
no,já bych moc s těmi probiotiky nemanipolovala,doktorka mi totiž říkala,že pro tak malé dítě to můžze být docela zápřah pro tráven a nemusí to být dvakrát vhodné..já kupuji s kulturami Acitiviu,večer dávám 4leté dcerce jogurt s pšeničnými otrubami a do jídla přidávám Benefibru...dělávám hodně luštěniny,nejlépe fazole a po těch chodí hodně často (Y) (Y)
artepka 4. 3. 2008, 23:01
Soni, naše malá má ty samé problémy, nedávno ji byly 3 roky a také je to stále dokolečka :O(( jeden čas jsme již nevěděli, co s ní, protože když potřebovala kakat, asi tak dva dny se doslova "mučila", schovávala se pod stůl a strašně moc brečela, doktorka řekla, že je to normální (6) 8o| žádné zaručené recepty ji nepomáhají :'( nedávno jsem v lékárně objevila prebiotika pro prcky od švýcarské firmy Swiss a řekla bych, že je to o fous lepší, už nechodí kakat jednou za týden,ale asi tak za 4-5dní *-) Ale stejně tak dva dny předem je vidět, že bude kakat, bolí ji bříško, stoupne teplotka a když jde čůrat, tvrdí, že kakat nechce... poté se začne kroutit a chodí s" hlavičkou ve předu a prdelkou vzadu", je hrozné se dívat, jak se takto trápí a že nemůžeme Týnce nijak pomoci 8o| když už jednou za čas dostane čípek, tak má z toho hysterický záchvat. přitom pohybu má habakuk (nevím, kde tu energii bere), vlákniny má také dost, ale doktorka říká, že může mít "špatné" střívka po mne (mám celiakii,ale u Týnky se zatím nepotvrdila). Jinak když už je malé opravdu ouvej, napustíme ji plnou vanu teplejší vody, jak se nahřeje, tak to ji sem tam nestačím ani vyndat z vany :-D Soni, moc Vám přeji, at se Vaší malé stolice upraví, držte se (F) (F)
Pett 5. 3. 2008, 10:54
@artepka Petro, podle popisu máte úplně stejný problém jako my. Syn se bojí kakat, doktorka mi řekla, že asi někdy měl tužší stolici a kakání ho bolelo a tak to v sobě drží, i když se mu moc chce. Je to psychický. Je prostě nutný dělat vše proto, aby se mu chtělo co nejčastěji a aby stolice byla měkká. Tak zjistí, že už to nebolí a mělo by to problém vyřešit. Řekla mi, abychom to rozhodně nenechávali být ani ty 4-5 dní, je to prý dlouho, proto doporučila ty glycerinový čípky.
usmev 4. 3. 2008, 22:10
tvaroh se lněným semínkem , jablečný džus , něco s probio kulturou , ne s bifidem , teď jsem četla , že ta bifido kultura než dorazí k nám do ledniček , tak je v důchodu , prostě jí tam moc nezůstane , zkuste i nutridrinky nebo resource drinky z lékárny ,přeji brzké vyřešení problému (F)
Myšule 4. 3. 2008, 21:50
Prodávají lactulosu,jmenuje se to Duphalac,a může se to přidávat do pití...takže nezáleží,co ten den sní.Naší to pomáhá (F)
Pett 4. 3. 2008, 21:45
Synovi je 2,5, máme podobný problém. On se bojí kakat, takže to v sobě drží, následně si způsobí zácpu - začarovaný kruh. Přidávám mu do jídla jablečnou vlákninu (do sladkého, třeba do koktejlu nebo jogurtu) a otruby do slaného (třeba do polívky). Kupuji jen celozrnné pečivo, bílou activii, do které mixuji švestky z kompotu. Doktorka doporučila glycerinový čípek, ten taky zabírá. Snad jsem pomohla. Ráda si přečtu další rady. Jo a ještě do pečeného, které má syn rád, dávám celozrnnou mouku.
usmev 4. 3. 2008, 22:12
@Pett jen u těch celozrných výrobků musí hóóódně pít , mám to vyzkoušené , bez pití to bylo 8-| ;-)
Dana 79 4. 3. 2008, 22:17
@usmev U nás vždy do pár hodin zabere švestková šťáva od Hipp! (Y)
Karkulka_69 12. 2. 2010, 11:12
@Dana 79 Tak jsem taky zabrousila k vam do diskuse = po dnesni noci uz se taky pidim jak male ulevit. Je ji 14M a v noci na dnesek celou noc proplakala a byla k neuteseni. Myslela jsem si, ze jsou to zoubky co se ji klubou, ale do pusinky si nesahala, teplotu nemela a tak jsem sahla po tom detskem projimadle myslim ze se jmenuje DUPHALAC....(mame tip od kamaradky) a rano byla jak vymenena. Ted koukam do receptu co ji uvarit, abych ji nepritizila. Jedna znama mi jeste doporucila HOMEOPATIKA a to 3x kulicka rano a 3x vecer = jmenuje se to NUX VOMICA 9CH...tak si to dneska poridim, docela na homeo dam...me pomohly, kdyz bylo potreba.... Tak vsem drzim palec at je lip. Marketa a Anicka (mamca)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie