(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Kynutý knedlík podle Lucie B. (Lucyje83)
Potřebné ingredience
500g hrube mouky,2 vejce,1 lžička soli NA KVÁSEK: 250 ml vlazneho mleka,1 lžička cukru a 30 g drozdi
Postup přípravy
Do mouky rozklepnu vejce,pridam sul,zamicham,aby se sul vsude dostala.Pak priliju kvasek (mel by byt krasne nadychany),a zpracuju testo.Obcas se mi stane,ze lepi,tak si ho podsypavam hrubou moukou.Dam ho odpocinout(nejlepe nekam do teplicka).Asi po 30 minutach je krasne vykynute,tak si testo rozdelim na dva díly,ze ktereho vyvalim sisky asi jako delky pekace.PROPICHAM SPEJLI-aby unikl vzduch-a tim by knedliky nemely prasknout.Necham je jeste cca 15 minut kynout-mezitim si zacnu ohrivat vodu v pekaci-na dvou plotenkach zaroven-a jde to velmi rychle.Pak kneldiky vlozim do vrouci vody a varim priklopene z kazde strany cca 7 minut.Po uvareni vyndame z vody,propichame znovu spejli,aby odesla para a potreme je olejem,aby neokoraly :-)Knedliky jsou krasne nadychane,nepraskaji a sou diky pekacku rychleji uvarene :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
16. 8. 2015, 15:17
Dělala jsem dnes poprvé k hovězímu guláši, knedlík se povedl a byl výborný!!!
nahlásit