Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Kynuté knedlíky z jemného těsta

0.0
Kynuté knedlíky z jemného těsta

Potřebné ingredience

500 g polohrubá mouka, 3 žloutky, 100g másla (hery), 80g práškového cukru, sůl - lžička, 2 dkg droždí, 1/4 l mléka a citronová kůra.
Náplň do knedlí.. švestky, meruně, jahody, borůvky, povidla.. co kdo máte rád!

Postup přípravy

Utřu máslo, žloutky a cukr v pěnu, potom nasypu mouku, udělám důlek a nadrobím droždí. Zaleju vlažným mlékem a přidám lžičku cukru aby vzešlo. Když vzejde přidám ostatní ingredience.. a vypracuju těsto. Raději měkčí či řidší jak chcete.. Nechám kynout pod utěrkou na teplém místě. Asi za hodinu vykrájím kolečka.. na které dávám náplň. K borůvkám přidám trošku skořice a cukru, na ostatní ovoce trošku cukru, není podmínka můžete více osladit navrch. Zamotáme knedlíky a vaříme! ALE POZOR!!!! ZÁSADNĚ V PÁŘE!!!! Na pařáček dám namočenou utěrku a dávám po 5 - 7 knedlících záleží na velikosti hrnce. Vařím zvolna od pokličkou záleží na náplni - ovoce s peckou - cca 16 minut, ovoce bez pecky - 14 min, a povidla asi 12 minut. Ale raději jeden vyzkoušejte ze začátku. Vyndavám dvěma vidličkama a propíchnu špejlí. Sypeme dle toho co máme rádi!
Jsou opravdu mňamózní, jemné a nadýchané!

vykrájené těsto na knedle.. nemusí být nutně celá kolečka.. vykrajuju skleničkou..

vkládám do hrnce na pařáček a mokrou utěrku, kterou mám jednu na to rozpůlenou a vždy ji používám. NIKDY NEVAŘTE VE VODĚ! JAK JE V TĚSTĚ MÁSLO TAK BY SE VÁM ROZVAŘILY!!! Dávám do hrnce 5 - 7 knedlíků vařím na mírném ohni dle náplně. Samozřejmě pod pokličkou.

když je vyndám je potřeba píchnout do něj špejlí aby se nesrazili..

No a pak už sypu. Povidlové skořicí a cukrem. Ovocné strouhaným tvarohem a cukrem. Ale jak kdo má rád!
DOBROU CHUŤ!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Beník 17. 2. 2013, 11:59
Dnes dělám Vaše knedlíky, těsto super, ale mám jeden problém. Když chci knedlíky vyndat, sundám pokličku hned jako by vypustily páru a úplně klesly. I když je hned propíchnu, nemám je vůbec tak krásné jako Vy. Nemůžu přijít na to, kde dělám chybu.
vesna1 3. 7. 2011, 12:58
(clamp) Právě jsme dojedli. Fakt super! (Y) Včera jsme dovezli z dovči borůvky a byly v knedlíkách vynikající (L) Moc děkuji za recept! Nejdřív jsem se teda trošku bála té páry ale nakonec se ukázala jako o hoooodně lepší než když se mi nedařily knedlíky ve vodě (ale to byl i jiný recept). Tyhle vaše jsou fakt vynikající! (pl) (pl) (pl) (pl)
lucluciferka 9. 12. 2010, 12:48
Dobrý den Martino,právě jsem vyzkoušela ty vaše výborné knedlíky a musím uznat že není třeba chválou šetřit,jsou opravdu vynikající
stesticek 22. 5. 2010, 12:22
Dobrý den Marti, dnes jsem vyzkoušela jahodové knedlíky podle Vašeho receptu a musím uznat, že jsou výýýtečné (clamp) (clamp) (clamp). Poprvé jsem je také vařila v páře a už u toho zůstanu, knedlíky jsou nadýchané a jeden jako druhý (Y) (Y) (Y) Zdraví Lenka s rodinkou (hello)
Macík74 14. 10. 2010, 11:10
@stesticek super! díky! jsem ráda že chutnalo! já tak vařím i houskové! a jinak už nechci! (Y) (clamp) (L)
Eva Wagnerova 22. 11. 2009, 12:01
(dance) (comp) (pes)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie