(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Houbový guláš pro labužníky :)
Potřebné ingredience
mísa hub ( já dělala z hřibů, klouzků, václavek, kozáků a ryzců smrkových-ty gulášek suprově obarví !!) velká cibule,sádlo, 3 lžíce protlaku- nee kečup!!!! , masox, červená mletá paprika, 1 zelená a červená paprika,nakrájené sterilované beraní rohy (nemusí být), kmín, gulášové koření, 3 stroužky českého česneku, majoránka, sůl, na zahuštění bramborový škrob- kdo zahušťuje chlebem, dá si chleba, ale protože já ho mám nejradši druhý a třetí den, chleba nedávám, aby mi tam ta potvora nezkvasila :)
Postup přípravy
Na sádle zpěním cibulku pěkně do sklovita, popráším červenou mletou paprikou a nechám chvilku prosmažit (pozor, paprika hořkne, nepřehánět!!) zaliju protlakem a párkrát promíchnu. Přiliju vodu a vhodím nakrájenou směs hub, posolím a přihodím všechno koření krom majoránky. Vařím do skoroměkka, přisypu nakrájenou papriku, po pár minutách beraní rohy a dovařím. Po odstavení kastrolu zahustím lžící škrobu rozkvedlaném v trošce vody a okořením majoránkou.
Se solí opatrně, gulášek se pěkně rozleží, pokud se to neplánuje zblajznout ten den po uvaření :)
Dlabu to s chlebem a mívám boule za ušima.. :-D
Se solí opatrně, gulášek se pěkně rozleží, pokud se to neplánuje zblajznout ten den po uvaření :)
Dlabu to s chlebem a mívám boule za ušima.. :-D
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mimicek
(upraveno)
30. 9. 2017, 23:12
Maya 72
(upraveno)
27. 8. 2014, 17:16
Dobrý den, večer gulášek uvařen a dnes byl k obědu a opravdu moc dobrý
laskonka333
(upraveno)
24. 8. 2014, 9:22
gulášik vyzerá fajn ale hríby nemám a z šampiňónov by bol asi iný
PÁRátko
(upraveno)
21. 8. 2014, 11:56
Dobrý den.Moc díky za recept ,guláš je fakt luxusní ,dneska jsem ho vařila a právě jsme se jím přecpali .Je opravdu vynikající
mysmilena
(upraveno)
23. 8. 2014, 19:41
@PÁRátko
Hezký den, jsem moc ráda, že chutnalo...