Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Dýňovo-mrkvová omáčka s cizrnou,rýže

0.0
Dýňovo-mrkvová omáčka s cizrnou,rýže

Potřebné ingredience

1/2 středně velké dýně Hokaido (500g),1 cibule,2 mrkve(200g), 60g suché cizrny olej,1 lžička sojové omáčky,1 lžička římského kmínu,2 bobkové listy, špetku ml.koriandru,1/2 lžičky soli,200g kulatozrné rýže

Postup přípravy

Cizrnu-si nejlépe přes noc namočíme do studené vody-druhý den uvaříme doměkka. Dýni zbavíme jader, oloupeme a nakrájíme na kostičky 2 cm velké. Na olivovém oleji zpěníme cibuli, přidáme římský kmín, a ml.koriandr a společně smažíme asi 3 minuty. Pak přidáme dýni, mrkev nahrubo nastrouhanou, bobkový list ,podlijeme trochou vody, osolíme a vaříme dokud není dýně rozvařená-již ničím nezahušťujeme, do uvařené omáčky přidáme vařenou cizrnu dochutíme solí a sojovou omáčkou. Uvaříme si rýži(200 g-je pro 4 osoby).Podáváme s omáčkou a můžeme posypat zelenou petrželkou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie