Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí medicína

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Rakytníkový sirup s medem +ovocný cukr - za studena

0.0
Rakytníkový sirup s medem +ovocný cukr - za studena

Potřebné ingredience

Obraný rakytník +hodně trpělivosti - jde to hůře oddělovat Ovocný cukr- klasický krystal na toto nepužívám kyselina citronová pomůcka ke nozervování dr. okter - dávám hodně málo o třetinu méně než v návodu

Postup přípravy

Rakytníkové bobule rozmixuju ponorným mixerem . Přepasíruji přes husté sítko .
Přidám cukr . Co litr štávy to kilo cukru . Pak přidáme kyselinu citronovou podle návodu . Já měla 3 litry takže jsem dala 25g . Pořádně mícháme . Do mého obsahu 3 litrů jsem přidala půl litru medu - tekutého od včeliček - né kupovaného v marketech to je humus . A ještě pomůck ke konzervaci ovoce a zeleniny Dr.Oetker.
Když je v sirupu pořádně rozpuštěný cukr plníme do sklenic .
Jedna vychytávka - pokud nechcete dávat přípravek ke nozervaci můžete zmrazit . A to tak že sirup nalejete do sáčku na tvoření ledu . A pak si dle potřeby odlupujete koli potřebujete :o)
Zbytek přepasírovaného materiálu nevyhazujte je to škoda :o)
V receptech má recept na ovocnou stávu . Podobně dělám ještě ze zbytku rakytníku .

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 6. 12. 2013, 19:06
(Y) (Y) (Y)
MoProch 14. 9. 2014, 20:38
@P.A.V.L.A (Y) (Y) (F) (F) (F) (F)
mumlina 15. 11. 2013, 9:39
Zdravím, ano souhlasím s názorem nepřídávat k rakytníku žádnou chemii, já bobule nůžkama ostříhám, omyju a po oschnutí dám v mikroten. pytlíku do mrazáku, vynádám si dávku do sklenice na týden a pouze zasypu krystal. cukrem a to dost, každé ráno a večer užíváme 1 vrchovatou kávovou ližičku, moje 5letá Zuzanka pořád chodí,že chce ještě, je to opravdu ZÁZRAK. (Y) (Y)
MoProch 16. 9. 2014, 19:35
@mumlina (F) (F) (F) (F) (F) (F)
lidare 11. 10. 2013, 14:19
(Y)super a dík za návod,bobule ještě mám na keři,zkusím :-) (clamp)
MoProch 11. 10. 2013, 15:23
@lidare (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ukuk 11. 10. 2013, 8:49
stačí větvičky rakytníku dát do mrazáku a pak větvičku olepat o vysokou mísu |:o) (F),ale určitě i tak to bude veliká mňamka (child1) |:o) (F) a konzervaci nepřidávejte vůbec rakytník si to nezaslouží,poničíte vše,co má v sobě výborného.Radím mrazit a do džemů jej přidávat a raděj zavařit než přidat chemii,pro vitaminy jiné dávky raděj zmražte
MoProch 11. 10. 2013, 15:23
@ukuk (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie