Bezlepkový mandlový dort s želé (může být i bez vajec a mléka)

Potřebné ingredience
1 hrnek bezlepkové mouky (míchám Jizerku a Schär C), 1 hrnek mléka (rýžového, může být i jenom voda), 200 ml oleje, 1/2 hrnku na jemno nastrouhaných mandlí - mandlové mouky (resp. nastrouhat sáček mandlí, co zbude, použije se při zdobení), 1/2 hrnku ostatní mouky (smíchat pohanková, kukuřičná, rýžová - nemusí být všechny), 1/2 hrnku cukru, 2 lžíce vanilkové hrašky-nebo 2 vajíčka (může být kombinace 1+1, já dávám 1 lžíci hrašky + 1 žloutek), 2 prášky do pečiva, 1 vanilkový cukr
Postup přípravy
V jedné míse smícháme všechno sypké. V druhé ušleháme všechno tekuté, to potom vlijeme a zešleháme do sypkého.
Plech (formu) vyložíme pečícím papírem, těsto vlijeme do plechu (formy na dort) a pečeme cca 35 minut na 180 °C.
Zůstaňte v klidu, pokud se bude zdát, že korpus chce prasknout na vrchu, při chladnutí se všechno upraví.
Vychladnutý korpus můžeme zdobit dle libosti. My máme nejraději posypat plátky mandlí nebo zbytekem mandlové mouky, poklást zavařeným nebo čerstvým ovocem a zalít želatinou.
Snad Vám bude taky chutnat :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
