Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Muškátová dýně - krémová polévka

0.0
Muškátová dýně - krémová polévka

Potřebné ingredience

1 Muškátová dýně, 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 1 -2 cm čerstvého zázvoru, máslo (Hera), slepičí bujón, ½ kelímku 12% smetany

Postup přípravy

Polévku je možné uvařit z jakéhokoliv druhu dýně, ale za mě je Muškátová dýně ta nej... - nádherná barva, vůně i chuť.

Dýni oloupat, vydlabat a pokrájet na kostičky.
Všechnu zeleninu očistit a pokrájet na kostičky (pokud není k dispozici čerstvá kořenová zelenina, dobře poslouží i mražená).

Na másle osmahnout cibuli + česnek + celer + mrkev + petržel.
Potom přidat dýni a vše krátce orestovat.

Zalít horkou vodou - jen tak, aby bylo vše ponořené + přidat zázvor a rozdrobený bujón.
Vařit do změknutí dýně (cca 10-15 minut)

Potom rozmixovat ponorným mixérem a přidat smetanu.
V případě potřeby dochutit přidáním bujónu nebo soli.

Nejvíce nám chutná s opečenou česnekovou bagetou (francouzskou bagetu shora naříznout, do řezů vtlačit máslo, ochucené česnekem a bylinkami a krátce zapéct v troubě).

Dýni oloupat, vydlabat a pokrájet na kostičky.

Další suroviny.

Všechnu zeleninu očistit a pokrájet na kostičky (pokud není k dispozici čerstvá kořenová zelenina, dobře poslouží i mražená).

Na másle osmahnout cibuli + česnek + celer + mrkev + petržel.
Potom přidat dýni a vše krátce orestovat.
Zalít horkou vodou - jen tak, aby bylo vše ponořené + přidat zázvor a rozdrobený bujón.
Vařit do změknutí dýně (cca 10-15 minut)

Potom rozmixovat ponorným mixérem a přidat smetanu.
V případě potřeby dochutit přidáním bujónu nebo soli.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie