(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Krémová dýňová polévka
Potřebné ingredience
800 g očištěné dýně – vydlabaná a odříznutá od kůry – tzn. čistá dužina
250 g Ricotty, případně měkký tvaroh
80 g másla
4 plátky Pancetty – angl. slanina
snítka tymiánu
120 g mražených hub
sůl a bílý pepř dle chuti
Postup přípravy
Dýni nakrájíme na kostky cca 2 na 2 cm (pokud nebudou na kostky, nevadí. Já vydlabávala dýni lžíci na zmrzlinu), dáme na vytřený pekáček máslem a 15min pečeme v troubě na 180°C.
Na pánvi opečeme pancettu a na stejném výpeku ze slaniny orestujeme houby s tymiánem.
Dýni orestujeme na másle a zalijeme vývarem podle potřeby (podle konzistence, postupně se ze směsi stává kaše). Rozmixujeme, přidáme Ricottu a rozmícháme do hladkého krému.
Můžeme dochutit solí, při servírování dáme navrch houby a plátek slaniny
Na pánvi opečeme pancettu a na stejném výpeku ze slaniny orestujeme houby s tymiánem.
Dýni orestujeme na másle a zalijeme vývarem podle potřeby (podle konzistence, postupně se ze směsi stává kaše). Rozmixujeme, přidáme Ricottu a rozmícháme do hladkého krému.
Můžeme dochutit solí, při servírování dáme navrch houby a plátek slaniny
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé