Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 136 návštěvníků)

Sýrové sušenky - vynikající - trvanlivé

0.0
Sýrové sušenky - vynikající - trvanlivé

Potřebné ingredience

Těsto: 35 dkg polohrubé mouky (lze namíchat s hladkou, žitnou – co je po ruce) 12,5 dkg másla 1/2 prášku do pečiva 1/2 káv lžič.práš.cukr 1 káv.lžička soli 1dcl mléka (spíš méně - podle potřeby) Náplň: 12,5 dkg másla 20 dkg strouhaného sýra (lze částečně nahradit např. Nivou či jiným dle chuti) trochu sladké papriky na obarvení

Postup přípravy

Přísady na těsto zpracujeme, jde to trošku ztuha, ale stojí to za to. Vejce se nedávají.
Těsto rozdělíme na 3 díly a postupně vyválíme obdélíky, na ně rozetřeme náplň.
Dobře srolovat, zabalit do folie či alobalu a nechat 24 hod. v lednici (když je čas, jinak dělám hned).
Potom krájet na plátky, potřít vejcem, navrch dát mandli nebo ořech.
Péci na peč. papíru či vymazeném plechu do zlatova.
Z 1 dílu je asi 1 plech.


Dobrou chuť !

.

S náplní.

Srolovat.

Z dvojité dávky.

Před pečením.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 12. 8. 2016, 13:52
(F)
krišon 12. 8. 2016, 12:30
Snědli je hned .... o trvanlivosti nemohla být řeč ... vynikající
coronna 3. 8. 2016, 15:06
V čem uchováváte upečené sušenky? Vpapírové krabici nebo v plastové?
ivahouba 22. 4. 2014, 9:07
|:o) na Velikonoce jsem upekla a jsou pryc :-). Plnila jsem ze 2/3 nivou a zbytek do vahy syra doplnila strouhanou goudou. Jinak presne podle receptu, pri teplote 180°. I s testem se mi pracovalo vyborne, rozvalet slo na slabounko lehce, mela jsem ale testo z nutnosti nechane v lednici 24 hod. Susenky jsem pak pekla hned po zarolovani (smich). Uz nejsou (Y) (clamp) (L)
jeannn 7. 3. 2014, 15:54
Dneska upečené, naplněné nivou a je to úžasné žrádylko. Zítra to vezu na návštěvu, tak doufám, že budou z toho unešeni jako já :-). (Y)
eliskaXL (upraveno) 9. 11. 2013, 10:40
Jsem zklamana....dala jsem jen 7dkg zitne a testo nemohu vubec vyvalet ..neustale se trha..a vyvalim max velikost dlane...pak uz se trha..to jsem teda nevybrala dobre...za par hodin tu bude navsteva .... :-[
barborka2010 28. 11. 2013, 19:17
@eliskaXL Ahoj Eliško, těsto se těžko vypracovává i s obyčejnou moukou, chce to sílu v rukou.. Ale dělala jsem i z chlebové, žitné, stačí přidat třeba mléka když se hodně trhá nebo se nechce spojit.. Je mi to líto, třeba příště (F)
kvítečko 7. 11. 2013, 6:31
dobrý tip (Y)
skořápka 6. 11. 2013, 20:31
(Y) zkoušela jsem a všem moc chutnaly.Jen jsem je dělala hned a je dobré dát sýr, který má výraznější chuť a vůni. Jinak velmi podařený recept (clamp) (clamp)
kolobezka 2 2. 11. 2013, 16:53
Přidávám taky recept na sýrové sušenky:25dkg hladké mouky,25 dkg sýra Apetito nebo jiného měkkého,25dkg Hery,sůl,vejce na potření.Vykrajuji vánočníma vykrajovátkama.Zatím všem chutnají!
Vera N 31. 10. 2013, 13:24
(Y) (clamp) (Y)
MÁCA 49 28. 10. 2013, 19:38
Výborné (Y) (Y) (Y)
piha1 25. 10. 2013, 20:48
tak nevim kde se stala chyba :(dala jsem mouku pul na pul se žitnou,těsto jsem hnětla rukama snad pul hodiny a stále se mi drobilo :(((
barborka2010 28. 11. 2013, 19:19
@piha1 Ahoj Peťko, jak jsem teď psala paní výše, mi stačilo přidat mléka, aby se nedrobilo...
lussis 2. 11. 2013, 9:37
@piha1 Myslím, že žitná má méně lepku, proto to nedrží. Smíchat půl na půl je moc. Stačí přidat trošku. Jinak se omlouvám, že lezu autorce do receptu.
piha1 14. 11. 2013, 20:53
@lussis já děkuji za radu,příště vyzkouším,ale i tak jsem je nějak upekla a v mžiku se po nich jjen zaprášilo :))))))))))
aknel11 25. 10. 2013, 11:34
Děkujeme za typ :-$ dnes vyzkoušíme i my :-) :-) :-)
PetraRol 24. 10. 2013, 19:51
tenhle recept vypadá dobře. vyzkouším. (Y)
čučinek 24. 10. 2013, 19:49
(hello) Chystám se ně akorát se chci zeptat na kolik stupňů a cca doba pečení *-) už se na ně moc těším,budou určitě výborné (Y) moc děkuji za odpověď (H) mějte se (podzim) (jablka) Andrea (mamca) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower)
barborka2010 28. 11. 2013, 19:20
@čučinek Ahoj Andy, omlouvám se, že reaguji tak pozdě.. Peču na 150-180 od oka a zkušeností s vaší troubou. A tak dlouho dokud nejsou zlaté, to nepřehlédnete :-)
čučinek 3. 12. 2013, 21:49
@barborka2010 Sušenky jsem vyzkoušela a byli výborné |:o) |:o) |:o) akorát nevím zda jsou trvanlivé,protože u nás se moc neohřáli :-$ mějte se a hezké (stromecek) (darecek) (novy rok) Andrea (mamca) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower)
laskonka333 22. 10. 2013, 20:24
(D)
lidare 22. 10. 2013, 19:45
(Y) :-) (clamp) (clamp)
ji.ci 22. 10. 2013, 19:23
(Y) (Y) (Y)
KattyV 22. 10. 2013, 17:23
Ukládám, vyzkouším. (Y)
Bromovka 22. 10. 2013, 17:18
Dobrý den, podobné, řekla bych podle receptu téměř stejné, dělá moje tchýňka a pochybuju, že trvanlivost je potřeba, my je sníme okamžitě (zajic) (hello) To se nedá, jsou fakt žravé.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie