Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

čokoládovo-banánová bábovka

0.0
čokoládovo-banánová bábovka

Potřebné ingredience

375 g mouky, 1 balíček kypřícího prášku, 40 g kakaového prášku, 450 g třtinového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, špetka soli, 6 vajec, 500 g banánů, 200 g smetany ke šlehání, 40 g másla,

Postup přípravy

Máslo necháme rozpustit. 250 g čokolády nasekáme. Mouku, kypřící práše, kakao, cukr a vanilkový cukr a sůl smícháme. Vejce oddělíme od bílků a z bílků ušleháme sníh a poté začneme postupně přilévat rozpuštěné máslo. Nakonec přimícháme I sypkou směs. Banány oloupeme, nakrájíme na malé kousky a rozmělníme. 300 g banánů odvážíme. Do těsta přimícháme rozmělněné banány a nasekanou čokoládu. Formu o průměru 26 cm. Vymažeme máslem a posypeme moukou. Těsto do ní vlijeme a vložíme do předem vyhřáté trouby na 175 °C a pečeme 1 hodinu. Mezitím zbylou čokoládu nalámeme. Máslo, čokoládu a smetanu ve vodní lázni a smícháme. Polevou přelijeme hotový koláč a necháme 1-2 hodiny v chladu vychladnout.

Dobrou chuť!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hanka_Kot 4. 2. 2014, 8:51
Barči, bábovka vypadá úžasně. Chtěla bych ji zkusit, ale z receptu mi není moc jasné, kolik másla se dává přímo do bábovky a kolik do polevy. A stejnětak, kolik čokolády nasekané do bábovky a kolik do polevy. Můžete to prosím upřesnit? Moc děkuji! (L)
Lovečanda 12. 2. 2014, 15:48
@Hanka_Kot Hani já to dělám od oka určitě jste zkušená kuchařka tak víte cca kolik přidat.. Zálezí taky na chuti jestli chcete mít polevu spíš smetanovější nebo čokoládovější, každopádně díky tomu máslu ta poleva ztuhne. Dělávám i jinou polevu je to ze zakysané smetany, másla cukru(mouč.) a holandského kakaa. Máslo rozehřeju, když je rozehřáté přidám kakao a cukr a zamíchám nechám chvíli vychladnout a pak přimíchávám zakysanou smetanu :) A v té bábovce je to tak že když dáte víc másla bude vláčnější když mín bude taková sušší jestli mi rozumíte.. :)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie