Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 84 návštěvníků)

**Jablečný závin z jogurtového těsta :-) Bleskový a velice jednoduchý recept**S postupem**

0.0
**Jablečný závin z jogurtového těsta :-) Bleskový a velice jednoduchý recept**S postupem**

Potřebné ingredience

**RECEPT JSEM NAŠLA NA ÚŽASNÝCH STRÁNKÁCH O VAŘENÍ A PEČENÍ (JEDLÍKOVO VAŘENÍ), tímto děkuji paní Alis** Suroviny: Na jogurtové závinové těsto potřebujeme: - 1 malý kelímek hustého jogurtu (200ml) - 70g změklého tuku - špetka soli - 300g hl.mouky Náplň: Můžete plnit čím chcete, já udělala klasickou náplň z jablíček, vanilk.cukru, rozinek, skořice **To,že je tento jednoduchý recept zřejmě celkem oblíbený, jsem zjistila,když jsem našla na netu spoustu dalších obdobných receptů na toto závinové těsto..........tady je třeba jeden z facebooku (Kuchařka ze Svatojánu): ZÁVIN Z JOGURTOVÉHO TĚSTA Zpracujeme těsto ze 300 g hladké mouky, špetky soli, 70 g změklého másla a 200 ml bílého jogurtu. Rozdělíme ne dvě poloviny, z každé vyválíme placku, posypeme trochou strouhanky a plníme jablky, ořechy a hrozinkami, sypeme skořicovým cukrem, zabalíme, potřeme vejcem a pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.**

Postup přípravy

Ze všech surovin vypracujeme hladké a nelepivé těsto (s těstem se pracuje moc dobře), rozdělíme na dvě části a z každé vyválíme tenkou placku. Tu lehce posypeme strouhankou, poklademe jablíčky, pocukrujeme, přidáme skořici, rozinky a opatrně zavineme. Těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do předehřáté trouby na 180C horkovzduch cca na půl hodinky. Ještě horké pocukrujeme.

**Těsto je daleko lepší,než to kupované lístkové z obchodu, ze kterého cítím umělé rostlinné tuky a při pečení mě také příliš nevoní**

*hladké vypracované těsto*

*Těsto vyválíme, posypeme strouhankou a poklademe jablíčky**

*Zavineme a dáme péct do vyhřáté trouby*

*Upečené*

*pocukrujeme a pokud to vydržíme,tak necháme vychladnout :-)*

**a můžeme podávat**

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

monky3 19. 11. 2013, 20:03
Já místo jogurtu použila zakysanou smetanu...taky to šlo a bylo dobré, ale je pravda, že je tužší, ale ne gumové....ale vše snězeno, bylo dobré (Y) (L)
Žirafka1 19. 11. 2013, 20:13
@monky3 (L) (F) Dobrý večer Moniko, děkuji za komentář. (flower) Je pravda,že lístkové těsto to není,ale podle mě je stejně lepší domácí a to jakékoliv,než kupované. Aspoň víte,co si do něj dáte (hello) Mějte se pěkně (F)
xlmakrela (upraveno) 24. 11. 2013, 20:57
:-$ :-$ :-$ :-$ tohle těsto dělá tchýně už několik let a já ho začala taky dělat. když není doma listové těsto :-$ :-$ :-$ a není nejhorší, nám chutná a halvně já dělám z celého jogurtu a 0,5kg mouky a to je pak štrůdlů hned 6kousků ,-) ,-) ,-) ,-)
Žirafka1 19. 11. 2013, 20:11
@xlmakrela (L) :-) Markétko, děkuji za příspěvek. Jsem ráda,že jsou tu i kladné komentáře. A máte pravdu, příště udělám těsto z větší dávky (flower), ty dvě nohavice byly hned pryč ,-) :-$ (hello)
Markisa.z 14. 11. 2013, 10:06
Včera jsem zkoušela recept, s těstem se pracovalo dobře, ale vůbec nám nechutnalo, bylo tuhé, jakoby gumové. :-S Znovu už dělat nebudu, můžu doporučit Domácí listové těsto http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=114479, s kterým jsem spokojená a asi už nebudu dělat žádné další experimenty.
Žirafka1 14. 11. 2013, 10:48
@Markisa.z (F) Dobrý den Markéto, děkuji za zaslaný odkaz, myslím,že jsem si ten stejný už někdy ukládala. :-$ Děkuji i za názor...............na blogu Jedlíkovo vaření paní psala o těstu s velikým nadšením, i názory zde byly kladné,takže mě to nedalo a musela jsem vyzkoušet. (flower) Samozřejmě ne každému musí těsto vyhovovat. Mějte se pěkně (hello)
Jarunka101 13. 11. 2013, 16:34
Určitě vyzkouším mám záviny snad nejraděj mi zase bude šoufl jak se přecpu (zajic)
Žirafka1 13. 11. 2013, 17:59
@Jarunka101 (Y) :-) ,-) Tohle těsto je podle mě celkem dietní, i s těma jablíčkama bych to neviděla tak špatně (H), takže si klidně můžete nacpat bříško ,-) (flower) (hello)
petrulka 13. 11. 2013, 14:07
Pekla už moje mamka, ale neděláme závin, nýbrž placku na plech...a jogurt stačí i obyč bílý, nemusí být ten hustý (Y)
TerezaKol 13. 11. 2013, 13:51
Dobrý den, zaujala mne snadnost vašeho receptu, proto jsem hned ráno vyzkoušela, ale musím říct, že jsem poměrně zklamaná. S těstem se pracovalo pěkně, to ano, ale po upečení je poměrně tuhé. Nevím, jestli to je tím, že jsem zvyklá na křehká listová těsta, ale tento recept už asi znovu nevyzkouším. Při cukrování jablek mi navíc ujela ruka, tak jsem myslela, že nápln bude přeslazená, ale rozhodně by to ještě sneslo. Takže pokud někdo bude zkoušet, doporučují více cukru. *-)
petrulka 13. 11. 2013, 14:10
@TerezaKol můžete zkusit vyválet placku + náplň + placku, je to daleko křehčí, jinak těsto opravdu tužší je, o to ho máme raději..díky jogurtu je i "nakyslé", takže to chce opravdu více sladit...vynikající je ještě přidat hodně hrozinek naložených přes noc v rumu
Žirafka1 13. 11. 2013, 15:22
@petrulka (Y) :-) Peti, děkuji za Váš příspěvek. Jsem ráda,že ho píše někdo,kdo s tímto druhem těsta má zkušenost (flower) Naloženýma rozinkama v rumu se také nedá nic pokazit, mám je na lince pořád ve sklenici nachystané k použití (flower) Sladit může každý podle chuti a tak si závin dotáhnout tak,aby mu chutnal. Děkuji,mějte se hezky (hello)
Žirafka1 13. 11. 2013, 14:05
@TerezaKol (F) Dobrý den Terezko, držela jsem se přesně originál receptu,který jsem našla na netu a musím říct,že paní na kterou jsem nahoře psala odkaz má svůj blog o pečení a vaření vedený opravdu pečlivě a vše je vyzkoušené :-) Těsto zkoušelo už několik mých kamarádek a zatím žádná nebyla zklamaná. :-$ a recept si pochvalovaly. Je pravda,že od tohoto receptu nemůžete očekávat,že těsto bude jako lístkové,protože příprava domácího lístkového těsta je hodně časově náročná a rozhodně ne zrovna jednoduchá. Toto je alternativa na závinové těsto,pokud nad její přípravou nechcete strávit příliš mnoho času. Jablíčka musíte osladit podle toho,jak moc sladká jste při receptu použila (já měla sladší),záleží na chuti každého z nás. Někomu recept může vyhovovat a někomu ne. I tak děkuji,že jste ho vyzkoušela (hello) PS: Také záleží,jak moc šťavnatá jablíčka jste použila,jestli nejsou sušší. Závin se ještě do druhého dne trochu uleží
TerezaKol 13. 11. 2013, 14:13
@Žirafka1 Určitě nekritizuji, ráda zkouším nové věci, takže to byl přínos pro mě... recept je navíc nenáročný jak na suroviny, tak na čas, takže jsem nějak netratila. Taky určitě neříkám, že není dobrý, když se trošku přicukruje, chuťově špatný není, jen jsem zvyklá na tu křehkost. :) Ráda jsem vyzkoušela, ale asi zůstanu u osvědčené klasiky. A jak se říká "100 lidí 100 chutí" - někdo si jej třeba zamiluje někoho neoslní. :)
Žirafka1 13. 11. 2013, 15:19
@TerezaKol (L) Terezko, já to ani tak nebrala,že by jste kritizovala, každý může mít jiný názor (F) Já totiž nemám ráda lístkové těsto z obchodu, vadí mě nekvalitní rostlinné většinou ztužené tuky,co se do nich přidávají (pak mě zůstává při jezení taková pachuť na patře a tuk v puse lepí), vadí mě i to,že mě při pečení nevoní,takže jsem s radostí tento recept uvítala. Hlavně proto,že je jak píšete nenáročný na čas (flower) Mějte se hezky a nezanevřete na mě ,-) (hello)
re-ny 13. 11. 2013, 12:18
Závin vypadá úžasně, ráda bych hned vyzkoušela, jen prosím o upřesnění, jaký změklý tuk se má použít? Díííky, zdravím Renata (Y) (Y)
Žirafka1 13. 11. 2013, 12:30
@re-ny (F) (L) Renatko, já použila HERU máslovou (Y) Vyzkoušejte a napište,jak se Vám povedl (hello) Pěkný den Martina (flower)
chucky 1111 13. 11. 2013, 8:17
Těsto se nelepí,když je v něm jogurt?děkuji :-$
Žirafka1 13. 11. 2013, 11:43
@chucky 1111 (F) Dobrý den Veroniko, těsto opravdu nelepí. Výsledný bochánek vypadá tak,jak ho vidíte na obrázku pod receptem :-) Já použila hustější jogurt (Choceňský). Nejprve jsem si těsto předmíchala v míse,potom dopracovala na vále rukama. Případně můžete ještě lehce podsypat moukou,kdyby se Vám zdálo,že je těsto málo pevné. Pracuje se s ním ale velice dobře. Vyzkoušejte a uvidíte (flower) (hello) Pěkný den Martina
laskonka333 13. 11. 2013, 6:26
(Y)
Žirafka1 13. 11. 2013, 11:40
@laskonka333 (F) (L) (hello)
Dada34 12. 11. 2013, 23:26
(Y) (Y) (Y)
Žirafka1 13. 11. 2013, 11:40
@Dada34 (L) (hello)
Bylinka1 12. 11. 2013, 20:49
Vypadá dobře (Y)
Žirafka1 12. 11. 2013, 23:11
@Bylinka1 (flower) Jani, vyzkoušejte :-) Děkuji (hello) Martina
anaba 12. 11. 2013, 20:39
zítra asi vyzkouším (Y) (Y) (Y)
Žirafka1 12. 11. 2013, 23:11
@anaba (L) (F) Dobrý den Aničko, budu ráda,když vyzkoušíte :-$ Pak dejte vědět,jak se povedl (hello)
dandul5 12. 11. 2013, 19:49
Ahoj Marti, zdravím, slintám a určitě vyzkouším. Hledám recept na vánoční štolu a narazím na Tebe. Svět je malej a MMB zvlášť :-) Posílám pozdrav z Blajkecu!!! Daniela
Žirafka1 12. 11. 2013, 23:17
@dandul5 (L) (F) Ahoj Danči, to koukám ,-) to je náhoda ,-) Recept na štolu tu zrovna nemám, mohla bych Ti poslat jen jeden osvědčený recept na vánočku (zajic) (C), ale třeba se u mě i tak inspiruješ (Y) Budu vkládat další vyzkoušené recepty,jak nakoukni,jestli chceš :-$ Taky pozdravuj a zatím ahoj (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie