Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

JABLEČNÝ KOLÁČ Z JOGURTOVÉHO TĚSTA

0.0
JABLEČNÝ KOLÁČ Z JOGURTOVÉHO TĚSTA

Potřebné ingredience

NA TĚSTO: 1 bílý jogurt 150g(kelímek pak použijeme jako odměrku),1 kelímek mléka, 4 kelímky hladké mouky, 1,5 k.oleje, 1,5 k.cukru krupice, 4 vejce, 1 pr.do peč., 2 vanilkové cukry, 5 velkých jablek(spíše kyselejších) NA DROBENKU: 1 hrnek hrubé mouky, 1/2 hrnku cukru krupice, kousek změklého másla, mletá skořice.

Postup přípravy

Ingredience na těsto smícháme dohromady a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.Jablka zbavíme šlupky a jádřince a nakrájené na silnější měsíčky, poklademe hustě na těsto. Navrch pak nasypeme žmolenku se skořicí. Pečeme při 200°C zhruba 20-30min.
Tenhle koláč nedá moc práce a je vynikající!

Právě vytažený z trouby...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jita321 20. 10. 2010, 22:04
Také tento koláč dělám,vyhovuje mi že je rychlý, nepráší se po něm z pusy :-) :-D,ale většinou se po něm zapráší.. Jen ještě rozmíchám tvaroh a nandám ho pod ovoce a když jsou borůvky,tak nemá chybu. I když tvaroh i pod jablíčka také mňamózní a meruňky,rybíz .. (Y) (Y).
ducklet 10. 10. 2010, 11:48
tak jsem ho dnes zkusila a místo jablek jsem tam šoupla černý rybíz a je dobrej... Neměla jsem ani hrubou mouku na žmolenku, použila jsem polohrubou a povedlo se to.... i vajíčka jsem škemrala u sousedů hi hi hi ,-)
**Pavka** 20. 10. 2010, 21:52
@ducklet Tak černý rybíz jsem ještě nezkoušela, určitě to byla mňamka, ale jinak taky dávám to, co zrovna mám. Je to prostě super rychlé těstíčko, pod jakékoli ovoce (zajic) (C)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie