Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 35 návštěvníků)

Drbenkový tvarohový koláč s ovocem od Verči

0.0
Drbenkový tvarohový koláč s ovocem od Verči

Potřebné ingredience

Těsto: 2 sklenice (cca 2dcl) polohrubé mouky,1sklenice mletého cukru,1vanilkový cukr,125g změklého másla(t.j.půlku másla),2celá vejce,1sklenice vlažného mléka,1 prášek do pečiva.
Ovoce: čerstvé.mražené,okapané kompotové.
Tvarohová vrstva: 2 tvarohy polotučné-ve vaničce,1kysaná smetana,2 vanilkové pudinky,2vanilkové cukry,4 lžíce mletého cukru.

Postup přípravy

Používám keramický pekáč, který má velikost asi jako větší polovina velkého plechu. Tak tedy plech nebo pekáč vymažu tukem a vysypu polohrubou moukou.
Těsto: Z mouky,cukru (mletý i vanilkový) a másla vytvořím prsty nebo vidličkou drobenku. Necelou sklenici dám bokem, do zbytku přidám zbylé ingredience uvedené v přísadách ma těsto a míchám (stačí ručně, není třeba špinit robot :-)), během chvilky vznikne krásné jemné hustší těsto. To vyliju na pekáč a pořádně rozetřu od kraje ke kraji.
Tvarohová vrstva: všechny přísady z popisu přísad dohromady umíchám. Menší polovinu vyliju na těsto, pomocí stěrky opatrně rozetřu a pokladu ovocem (protože je tam vrstva tvarohu, tak klidně používám i mražené jahody a nikdy se mně nepropadly do těsta) a ovoce pokryju zbylou tvarohovou hmotou. Pak posypu drobenkou a dám péct do vyhřáté trouby 165-175´C na 30-40 minut. Těsto zespodu na okrajích vykoukne a musí být do zlatova. Pak nechám vychladnout (teplý se velice špatně krájí, protože tvaroh teče) a po koláči se jen zapráší. Chtěla jsem nafotit víc kousků, ale přišla jsem domů a zbyly dva kousky :-))))).

Ovoce naskládané na vrstvě tvarohu - mražené jahody a zavařené broskve.

Pokryto tvarohem, zasypáno drobenkou a hup do trouby.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Alienna 13. 4. 2008, 19:59
Super recept (Y) Včera večer jsem upekla, ráno nakrojila a odpoledne myla pekáč ;-) Je to jednoduché, rychlé a moc dobré, buchta je vláčná a náplň vynikající (Y) (Y) (Y) (L)
AliceM 13. 4. 2008, 22:43
@Alienna (L) (L) (L) (L) (L) (L) supééééér |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
Japs 11. 3. 2008, 17:05
Dobrý den Alice,mohla bych se zeptat *-) *-).Je to na normální plech nebo na malý ?Jana
AliceM 11. 3. 2008, 19:10
@Japs Jani, mám to tam právě psané, je to keramický pekáč a velikostně je to tak větší polovina velkého plechu do trouby (L).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie