Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Tvarohový koláč s ostružinami, politý ostružinovou omáčkou

0.0
Tvarohový koláč s ostružinami, politý ostružinovou omáčkou

Potřebné ingredience

170g polohrubé mouky, 125g tvarohu, 125g másla, 125g krupicového cukru, hrst ostružin na koláč a asi dvě hrsti na omáčku, 2 vajíčka, 1/2 kypřícího prášku, 1/2 vanilkového cukru, asi 2 lžíce mléka, kůra z půlky citrónu (nemusí být), mouka na poprášení ovoce a na omáčku ještě 2-3 lžíce cukru a lžička solamylu

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně po jednom přidáme žloutky. Do směsi vetřeme tvaroh, vanilkový cukr a citrónovou kůru. Zředíme vlažným mlékem a opatrně promícháme. K těstu přimícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec opatrně vmícháme sníh který jsme vyšlehali ze dvou bílků. Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Těsto dáme buď do koláčové nebo do dortové formy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali moukou nebo strouhankou. Poklademe ovocem, poprášeným trochou mouky aby nekleslo (mě se úúúúúúúúplně propadlo:((). Pečeme cca 30min, jestli je hotovo vyzkoušíme špejlí. No a teď už jen "třešnička na dortíku" a tou je omáčka....

Ostružiny povaříme s cca 1dcl vody a asi dvěmi lžícemi cukru, ten můžeme dát až nakonec podle chuti.

Vaříme asi 7 min, pak ostružiny rozmixujeme, přes síto propasírujeme,

vrátíme zpátky na sporák, přivedeme k varu a přidáme trošku solamylu rozmíchaného tak ve třech lžících vody. Omáčka by měla být hustá jako řidší pudink. Ne moc, aby se dal koláč hezky polévat.

No a pak vychladlý koláč nakrájíme, polijeme touhle super omáčkou, ozdobíme šlehačkou a je to. Koláč je sám o sobě šťavnatý, takže se může dělat klidně i bez omáčky. Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie