Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Smažený králík s lehkým bramborovým salátem

0.0
Smažený králík s lehkým bramborovým salátem

Potřebné ingredience

Mladý králík a ostatní ingredience (viz níže) Brambory vařené ve slupce (loupané ještě za tepla) - ingredience viz níže

Postup přípravy

Porce mladého králíka (přední nohy, zadní nohy rozkrojené na nižší řízky nebo vykostěné, hřbet). Osušené maso dobře osolíme po obou stranách a necháme chvilku odležet. Poté obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme v troubě na oleji, pěkně pomalu na 150-160 stupňů a po obou stranách dozlatova. Maso musí jít dobře od kosti !

SALÁT: ještě teplé brambory oloupeme a protlačíme kolečkem na brambory. Osolíme, opepříme pepřem z mlýnku a přidáme na kostičky krájené kyselé okurky, proužky nebo kostičky cibule. Okořeníme drceným kmínem, přidáme 1-2 PL kvalitního oleje (olivový, bodlákový) a naředíme vodou z okurek. Voda z okurek i ostatní ingredience do teplých brambor dobře vsáknou a vytvoří skvělou chuť. Vody z okurek musí být tolik, aby nebyl salát suchý, ale zase ne tolik, aby na spodu mísy zůstávala voda. Opatrně promícháme (ruka je na míchání nejlepší) a necháme odstát. Dle chuti ještě můžeme dosolit, dopepřit, trošičku přisladit.

Salát podáváme mírně teplý nebo pokojové teploty.
Jo a druhý den je úplně NEJ :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

novackova 3. 8. 2014, 20:17
(Y) (Y) (Y) (F)
lidare 3. 2. 2014, 21:40
(Y) :-) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie