Krevety s rajčaty, bazalkou a parmazánem

Potřebné ingredience
750 g malých krevet, 3-4 stroužky česneku, 2 lahůdkové cibulky, hrst bazalky, 1 konzerva rajčat (případně přiměřené množství čerstvých rajčat), čtyřbarevný pepř, olivový olej (ideálně panenský), parmazán
Postup přípravy
- krevety opláchnout studenou vodou a nechat důkladně okapat (já dávám mražené, které stačí jen nechat rozmrazit a opláchnout, pokud použijete čerstvé, je nutné nejprve očistit).
- cibulku nakrájet na tenká kolečka
- česnek posekat na drobno
- bazalku pokrájet
- pokud použijete čerstvá rajčata, tak spařit, oloupat a pokrájet na drobnější kousky
- parmazán nastrouhat na jemno
Na pánvi (nejlépe Wok) rozehřát olej a osmahnout česnek - na střední teplotě, jen prohřát a jakmile začne vonět, přidat krevety. Opékat cca 5 minut (krevety se začnou kroutit do prstýnků).
Potom přidat cibulku a bazalku, opepřit a opékat dalších 5 minut.
Pak přidat rajčata na mírném ohni podusit cca 5 minut.
Na talíři posypat nastrouhaným parmazánem.

Potřebné suroviny.

Krevety opláchnout studenou vodou a nechat důkladně okapat, cibulku nakrájet na tenká kolečka, česnek posekat na drobno, bazalku pokrájet.

Parmazán nastrouhat na jemno.

Na pánvi (nejlépe Wok) rozehřát olej a osmahnout česnek - na střední teplotě, jen prohřát.

Jakmile začne česnek vonět, přidat krevety. Opékat cca 5 minut (krevety se začnou kroutit do prstýnků).

Potom přidat cibulku a bazalku, opepřit a opékat dalších 5 minut.

Pak přidat rajčata na mírném ohni podusit cca 5 minut
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu



