Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Krevety s rajčaty, bazalkou a parmazánem

0.0
Krevety s rajčaty, bazalkou a parmazánem

Potřebné ingredience

750 g malých krevet, 3-4 stroužky česneku, 2 lahůdkové cibulky, hrst bazalky, 1 konzerva rajčat (případně přiměřené množství čerstvých rajčat), čtyřbarevný pepř, olivový olej (ideálně panenský), parmazán

Postup přípravy

Nejprve připravit všechny suroviny:
- krevety opláchnout studenou vodou a nechat důkladně okapat (já dávám mražené, které stačí jen nechat rozmrazit a opláchnout, pokud použijete čerstvé, je nutné nejprve očistit).
- cibulku nakrájet na tenká kolečka
- česnek posekat na drobno
- bazalku pokrájet
- pokud použijete čerstvá rajčata, tak spařit, oloupat a pokrájet na drobnější kousky
- parmazán nastrouhat na jemno

Na pánvi (nejlépe Wok) rozehřát olej a osmahnout česnek - na střední teplotě, jen prohřát a jakmile začne vonět, přidat krevety. Opékat cca 5 minut (krevety se začnou kroutit do prstýnků).
Potom přidat cibulku a bazalku, opepřit a opékat dalších 5 minut.
Pak přidat rajčata na mírném ohni podusit cca 5 minut.

Na talíři posypat nastrouhaným parmazánem.

Potřebné suroviny.

Krevety opláchnout studenou vodou a nechat důkladně okapat, cibulku nakrájet na tenká kolečka, česnek posekat na drobno, bazalku pokrájet.

Parmazán nastrouhat na jemno.

Na pánvi (nejlépe Wok) rozehřát olej a osmahnout česnek - na střední teplotě, jen prohřát.

Jakmile začne česnek vonět, přidat krevety. Opékat cca 5 minut (krevety se začnou kroutit do prstýnků).

Potom přidat cibulku a bazalku, opepřit a opékat dalších 5 minut.

Pak přidat rajčata na mírném ohni podusit cca 5 minut

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

magsan 28. 2. 2014, 19:18
Nejíme krevety, ale zkusím to s kuřecím masem, vypadá to dobře (Y)
ajkammm 28. 2. 2014, 17:41
(zajic) vyzkouším (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie