Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

Jogurtové řezy s vitacitem

0.0
Jogurtové řezy s vitacitem

Potřebné ingredience

Jogurtové řezy s Vitacitem Tyto řezy miluji od dětství ,jen maminka dávala místo jogurtu tvaroh (na konci receptu).Mě osobně chutnají více s jogurtem ,který není tak "suchý" Chuť se může pokaždé změnit ,záleží jaký vitacit koupíte,jen doporučuji dávat pudink ve stejné příchuti. Na piškot hrnek =250ml 2 hrnky polohrubé mouky 3/4 hrnku cukru 1 prášek do pečiva 2 lžíce vrchovaté kakaa 1 vejce 1 a 1/4 hrnku mléka 1/2 hrnku oleje 3 kyselejší jablka-na hrubo nastrouhaná krém: 1,5 velkého bílého jogurtu nejlépe hustý 1 šlehačka 33% 1 želatinový ztužovač studených dezertů dr.otker cukr podlechuti želé z vitacitu 2 vitacity(mám jahodový) 2 pudinky(mám jahodový extra Dr.Otker) 6 lžic cukru 1 litr vody

Postup přípravy

Nejprve si upečeme piškot.Všechny sypké suroviny promícháme v míse ,uděláme důlek a nalijeme všechny mokré +vejce,důkladně metličkou vše smícháme ,nakonec vmícháme strouhaná jablka,nalijeme na vymazaný plech a pečeme na 170°C,nevím jak dlouho,špatně mi peče trouba,takže to hlídám ,po 15minut. otevřu a zkusím špejlí.
Upečený necháme vychladnout.

Připravíme si jogurtový "krém"
Jogurty smícháme s cukrem podle chuti,vyšleháme zvlášť šlehačku a tu opatrně s jogurtem smícháme.
Do krému zapracujeme ztužovač podle návodu.

Želé připravíme až když nalijeme na piškot jogurt a necháme ho krátce zatuhnout.
Do hrnce si dáme litr vody ,ve které důkladně rozpustíme vitacity,pudinky,cukr.Jakmile začne směs bublat,vypneme sporák a 2 minutky mícháme na zbytkovém teple.
Necháme vychladnout za občasného míchání,nedělá se škraloup.

NA studený piškot nalijeme jogurtový krém,který můžeme kartou ozdobit vlnkami a dáme na chvíli do ledničky než se nám udělá želé.Želé na krém lijeme vlažné a hned dáme chladit.

Pokud máte doma tvaroh a nebo mu dáváte před jogurtem přednost,potřebujete
3 tvarohy,250g másla,cukr podle chuti cca 150g ,ale doporučuji ochutnat,trochu kysané smetany pokud je tvaroh moc suchý.Máslo s cukrem utřeme do pěny a po částech přidáváme tvaroh.

Máte rádi ovoce?Klidně můžete na krém naskládat ovoce a pak nalít želatinu,ale není čirá!

ROZPIS JE NA VELKÝ PLECH a bylo to jen tak tak,

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie