Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Plněná Velikonoční perníková vajíčka

0.0
Plněná Velikonoční perníková vajíčka

Potřebné ingredience

těsto: 600 g hladké mouky, 400 g moučkového cukru, 4 vejce, 150 g tekutého medu, 10 g sody, 2 lžíce perníkového koření náplň: povidla, mleté ořechy, citronová kůra, mletý badyán, rum na dokončení: čokoládová poleva, bílková poleva, příp. marcipán nebo máslo + zkaramelizované SALKO

Postup přípravy

Tento recept není můj, ale našla jsem někde na netu a jsou naprosto úžasné, takže vkládám, aby se mi recept neztratil -tady přeci jen vždy najdu :)
Já plnila máslovým krémem, namočila v čokoládě a zdobila bílkovou polevou na perníčky :)

Postup

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Postupně do něj zašleháme cukr a žloutky. Pak vmícháme mouku promíchanou se sodou a kořením, a nakonec med. Na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto, podle potřeby můžeme přidat mouku. Těsto necháme do druhého dne odpočinout.
Vyválíme plát silný asi 3 mm a vykrajujeme malá vajíčka (nebo jiné tvary). Pečeme je na plechu vyloženém papírem na pečení asi 4-5 minut při 250°C.
Náplň: povidla okořeníme podle chuti badyánem, strouhanou citronovou kůrou a rumem. Podle potřeby zahustíme mletými ořechy.
Náplní slepujeme k sobě vždy dvě vejce, která z jedné strany namáčíme v rozehřáté čokoládové polevě. Po zaschnutí polevy libovolně dozdobíme bílkovou polevou, případně malými motivy vykrájenými z rozváleného marcipánu.
Na tuk jsem nezapomněla, opravdu se do tohoto těsta nedává.
1 dávka - cca 80 ks

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 23. 3. 2014, 13:46
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie