Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

VELIKONOČNÍ VAJÍČKA

0.0
VELIKONOČNÍ VAJÍČKA

Potřebné ingredience

TĚSTO:2 LŽÍCE MEDU,70g MÁSLA,120g MOUČKOVÉHO CUKRU,2 ŽLOUTKY,2 LŽIČKY SODY,250g HL. MOUKY.
NA VÁL:250 g HL.MOUKY.
KRÉM: 150g MÁSLA,100 g MOUČ. CUKRU,2dcl MLÉKA,2 LŽÍCE VANIL. PUDINKU,1 VANIL.CUKR,100g M. CUKRU.
POLEVA:62g TUKU(OMEGA),50g M.CUKRU,20g KAKAA,20g VANIL.PUDINKU,20g SUŠENÉHO MLÉKA
DÁLE POTŘEBUJEME:ALOBAL,MLÉKO+ RUM,MARMELÁDU

Postup přípravy

TĚSTO: med,máslo a m. cukru šleháme ve vodní lázni,přidáme žloutky a sodu-zamícháme,těsto nám zhoustne a zbělá,potom ho hned sundáme z kamen a přidáme hl. mouku.Na vál si dáme další hladkou mouku a přidáme těsto a zpracujeme.Přikryjeme miskou,aby těsto neoschlo a uděláme si krém a polevu.
KRÉM:utřeme 150g másla se 100 g mouč. cukru.Zvlášť svaříme mléko,pudink,vanil.cukr,mouč. cukr-necháme vychladnout a postupně zašleháme do utřeného másla s cukrm.
POLEVA:veškeré suroviny přesijeme přes sítko a zpracujeme ve vodní lázni ke které přidáme 3 lžíce( i více) studené vody)
Z těsta vyválíme na vymazaném plechu(nebo na pečícím papíru) placku silnou asi 3 mm.Tu upečeme na 200stupňů(mírně zhnědne).Z teplého těsta vykrajujeme velikonoční tvary(nejlepší jsou vajíčka).1/2 tvarů poklademe na alobal a potíráme mlékem s rumeme,potom marmeládou,na to krém a na to další upečený tvar.Vršek tvarů potřeme polevou a můžeme různě ozobil (např. rozehřejeme bílou čokoládu,kterou vylijeme do různých formiček a přilepíme navrch polevy,nebo zdobíme bílky..)

Vajíčka dělám min. z dvojité dávky (jedna dávaka asi 35ks),asi tak 3-6 dní před velikonoci aby se uležela a změkla.Raději je uložte na tajné místo,protože jestli je dáte ochutnat dříve,může se vám stát (jako každý rok mě),že na velikonoce nebudete mít ani jedno!!!!!!

+++JE TO TROCHU SLOŽITĚJŠÍ RECEPT,ALE UVIDÍTE,ŽE VÝSLEDEK JE FAMÓZNÍ A TA PRÁCE S TÍM SE VYPLATÍ++++

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie