Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Úžakoláč s jablky a drobenkou, příprava 15 minut !

0.0
Úžakoláč s jablky a drobenkou, příprava 15 minut !

Potřebné ingredience

Na dortovou formu o průměru 23 cm:
2 hrnky polohrubé mouky, 3 / 4 hrnku cukru krupice, 125 g Hery nebo másla + na vymazání formy, 1 velká hrst vlašských ořechů, drobně nasekaných, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 1/2 lžičky skořice, 1 lžička citronové kůry jemně nastrouhané z dobře omytého citronu, 3-4 vejce(podle velikost), 4 hrnky jablek, oloupaných a nakrájených na kostičky
Tip: těsto můžeme obměnit za tmavou formu- přidáním 1-2 lžiček kakaa holandského typu a místo vlašských ořechů můžeme dát klidně lískové apod. do těsta přidat i hrozinky. Pokud chceme krásně žluté těstíčko-přidáme špetku šafránu nebo kurkumu

Postup přípravy

1. Troubu předehřejeme na 170-180 stupňů. Z mouky, cukru, tuku a ořechů uděláme v míse drobenku. Odebereme 1 hrnek stranou a do zbylé drobenky přidáme prášek do pečiva, vanilkový cukr, skořici a citronovou kůru. Přidáme vejce a vymícháme do hladkého těsta. Přisypeme na kostičky nakrájená jablka a vmícháme do těsta.
2. Dortovou formu vymažeme tukem, dno vyložíme kolečkem pečícího papíru a husté těsto přesuneme na formu, rovnoměrně rozetřeme, povrch uhladíme stěrkou a posypeme drobenkou, kterou jsme si dali bokem.
3. Pečeme v předehřáté troubě 34-40minut, ale pozor nesmíme přesušit! Ke konci pečení zkusíme ve středu špejlí, zda je těsto propečené a pokud se nelepí na špejli, je hotový. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout( ideálně na mřížce). Poté krájíme řezy.

Naprosto úžasný koláč na kterém si smlsla i má tchýně a to je nějaká kuchařka :-))))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie