Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Velikonoční věnec (Hot cross buns)

0.0
Velikonoční věnec (Hot cross buns)

Potřebné ingredience

20g droždí, 200ml rostlinného mléka, 1 vejce + 1 na potření, 500g špaldové mouky (hladké), 50g třtinového cukru (very dark), 50g másla, 100g rozinek, 1 pomeranč, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky perníkového koření, 1/2 lžičky soli; křížkové těsto: 45g špaldové mouky (hladké), 30ml vody, 15g třtinového cukru (very dark); glazura: 2 lžíce rostlinného mléka, 1 lžíce medu; ochucené máslo: 100g másla, 2 lžíce medu, 1 lžička skořice

Postup přípravy

Mléko lehce v rendlíku zahřejeme spolu s pomerančovou kůrou. Sundáme z ohně, vmícháme máslo a necháme rozpustit. Mouku smícháme se skořicí, kořením, cukrem, droždím a solí. Do této suché směsi vmícháme mléčnou směs i vejce a rozinky, zpracujeme. Vyklopíme na lehce pomoučený vál a hněteme do hladkého elastického těsta. Přikryjeme a necháme 2hod kynout. Vykynuté těsto vyklopíme na pracovní plochu a prohněteme. Rozdělíme na 12 dílů a vytvarujeme bochánky. Vyskládáme na pečící papír do tvaru věnce - necháme mezi nimi malinko místa. Opět přikryjeme a necháme ještě 1hod kynout. Troubu předehřejeme na 175°C. Věnec potřeme rozšlehaným vejcem. Z přísad si vymícháme druhé těsto, pomocí zdobícího sáčku vytvoříme na bocháncích kříže a dáme péct. Pečeme zhruba 20-25min dozlatova. Ihned po upečení potřeme glazurou. Nejlépe chutnají bochánky ještě vlažné spolu s máslem.
Na máslo je potřeba pouze pořádně promíchat změklé máslo s medem a skořicí.

http://www.facebook.com/dlabemesmishkou

(Inspirace z Albert magazínu)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marcelau 12. 4. 2014, 12:47
vypadá nááádherně

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie