Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

VELIKONOČNÍ VĚNEC S MANDLEMI

0.0
VELIKONOČNÍ VĚNEC S MANDLEMI

Potřebné ingredience

350ml mléka, 30g droždí, 100g moučkového cukru, 500g hladké mouky, 100g tuku na pečení, 3 vejce, 1/2 lžičky soli, 50g krupicového cukru, 1vanilkový cukr, 250g vlašských ořechů, 50g dětských piškotů, 50g mandlových lupínků, plátků na posypání

Postup přípravy

KVÁSEK :
V hrnku ohřejeme mléko, droždí rozmícháme se lžící mouč. cukru, polovinu vlahého mléka a dvěma lžícemi mouky. Necháme asi 20 minut kynout.

TĚSTO :Tuk rozpustíme a necháme zchladnout. zbylou mouku smícháme ze zbylým cukrem, solí, 2 vejci a kváskem.Vlijeme tuk vypracujeme těsto a necháme asi 40minut kynout. Vykynuté těsto rozválíme na plát velký asi 40x20cm a silný 1cm. Rozválené těsto potřeme připravenou nádivkou pokud by byla řidčí přidáme piškoty. Potřený plát těsta svineme do rolády. Roládu přendáme na pečící papír stočíme do věnce a kraje k sobě dobře přitiskneme. Necháme ještě na teplém místě asi 20 minut kynout. Poté horní část věnce nakrojíme širším nožem přibližně 1cm od středu a vytvoříme po celém obvodu zářezy vzdálené 2cm od sebe. Zářezy mírně roztáhneme a celý povrch potřeme rozšlehaným vejcem. věnec posypeme mandlovými lupínky. Pomocí pečícího papíru věnec přendáme na plech a pečeme při 180 C asi 40 minut. Po vycladnutí krájíme na řezy.


NÁDIVKA :
100ml mléka
50g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
250g vlašksých ořechů
50g dětských piškotů\
Svaříme mléko s cukrem, vanilkovým cukrem a nastrouhanými ořechy. Nádivku krátce povaříme a necháme vychladnout, pak zahustíme rozdrcenými piškoty.
Přeji dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kitykity 22. 3. 2013, 9:55
(clamp) (clamp) (clamp) Vypadá krásně |:o) Vyzkoušíme (velikonoce15) (velikonoce16) (velikonoce7) (velikonoce8)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie