(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Hrníčkové muffinky

Potřebné ingredience
Porce: 12ks SUROVINY: 1 hrníček celozrnné špaldové mouky (150g), 0,3 hrníčku nebělené pšeničné mouky hladké (50g), 0,5 hrníčku třtinového cukru very dark (100g), 3/4 hrníčku rostlinného mléka (150ml), 1/4 hrníčku oleje (50g), 1 vejce, 2 lžičky bio kypřícího prášku, 1/2 vanilkového lusku, špetka soli, 6 kostiček hořké čokolády (Vivani), 80g jahod; drobenka: 30g mletých mandlí, 15g celozrnné špaldové mouky, 15g třtinového cukru (very dark), 15g oleje
Postup přípravy
V misce promícháme suché ingredience (oba druhy mouky, cukr, kypřící prášek a špetku soli). V druhé misce si smícháme vejce s olejem, mlékem a vanilkovou dření. Nyní pomalu a opatrně za stálého míchání přisypáváme suchou směs do té mokré. Jakmile je těsto krásně hladké, můžeme ho rozdělit do formiček. Já použila papírové košíčky, které jsem ovšem vložila do nepřilnavé formy na muffiny, aby si udržely pěkný tvar a nerozjely se do stran. Jakmile máme těsto ve formičkách, do každého muffinku vložíme půl kostičky čokolády. Měla by být ponořená v těstě, ale ne až u dna. Nahoru položíme kousky jahod (já dala 3 kousíčky, aby těsto nebylo po upečení příliš mokré a aby nám ho jahody nezmáčkly dolů). Nakonec už jen posypeme drobenkou a pečeme 20-25min při 175°C.
http://www.facebook.com/dlabemesmishkou
http://www.facebook.com/dlabemesmishkou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé