Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Pšenično-žitné kefírové rohlíky

0.0
Pšenično-žitné kefírové rohlíky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 600 g polohrubé pšeničné mouky, 150 g žitné mouky, ¾ kostky čerstvého droždí, 7 g cukru, 10 g soli, 200 ml vlažné vody, 200 ml kefíru, 3 polévkové lžíce slunečnicového oleje (nebo olivového), 1 lžíce žitného kvásku (nemusí být); * NA POVRCH: rozšlehané vejce + nějaká zrnka - sezam, len, slunečnice, dýně, kmín .... ; * NÁPLŇ: případně je možné dát něco dovnitř (nemusí být) - šunka, anglická slanina ....

Postup přípravy

Všechny suroviny na těsto dát do pekárny a spustit program Těsto.
(Pokud se nebude dělat v pekárně, tak zadělat těsto a nechat kynout cca 1 hodinu.)

Po vykynutí těsto vykulit na vál a rozdělit na 4 kusy.

Z každého dílu vyválet kruhovou placku, rádýlkem rozdělit na 4 díly a zarolovat (případně položit náplň a zarolovat i s ní).

Rohlíky naskládat na plech, vyložený pečícím papírem a nechat cca 30 minut kynout.
Poté povrch potřít rozšlehaným vejcem a posypat semínky.

Rohlíky péct v troubě na cca 180°C do zlatova.

Po upečení vyndat na mřížku a nechat vychladnout.

Všechny suroviny na těsto dát do pekárny a spustit program Těsto.

(Pokud se nebude dělat v pekárně, tak zadělat těsto a nechat kynout cca 1 hodinu.)

Po vykynutí těsto vykulit na vál a rozdělit na 4 kusy.

Z každého dílu vyválet kruhovou placku, rádýlkem rozdělit na 4 díly a zarolovat.

Pokud se dává náplň, položit jí na kraj a zarolovat.

Rohlíky naskládat na plech, vyložený pečícím papírem a nechat cca 30 minut kynout.
Poté povrch potřít rozšlehaným vejcem a posypat semínky.

Rohlíky péct v troubě na cca 180°C do zlatova.
Po upečení vyndat na mřížku a nechat vychladnout.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie