Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

boloňská omáčka-DĚKUJI IRENCE

0.0
boloňská omáčka-DĚKUJI IRENCE

Potřebné ingredience

Jak dlouho? Doba přípravy: 40 minutdo hodiny Počet porcí 4 Ingredience 1 lžíce olivového oleje 4 lžíce másla 2 jemně nasekané cibule několik řapíků celeru, jemně nasekaných 2 středně velké mrkve, drobně nasekané nebo nastrouhané nahrubo 350 g mletého masa (hovězí nebo směs) sůl a čerstvě mletý pepř 250 ml mléka špetka strouhaného muškátového oříšku 250 ml suchého bílého vína 1/2 kg krájených rajčat Valfrutta čerstvě strouhaný parmazán k podávání 400 g těstovin (širší nudle tagliatelle nebo špagety)

Postup přípravy

Příprava jídla
V kastrole na oleji a třech lžících másla osmahněte cibuli. Přidejte celer a mrkev, smažte dvě minuty. Vsypte maso, rozmačkejte je vidličkou, osolte a opepřete. Zalijte mlékem a povařte, až se mléko vypaří. Poprašte muškátem, zalijte vínem, promíchejte a nechte víno odvařit. Přilijte rajčata i s nálevem. Jakmile směs začne vřít, promíchejte ji a na co nejmírnějším plameni vařte bez pokličky do zhoustnutí. Je-li třeba, trochu podlijte. Promíchejte s těstovinami povařenými podle návodu na obalu na skus, přidejte zbývající lžíci másla a podávejte s parmazánem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie