Trhací chléb - bylinky + česnek + sýr

Potřebné ingredience
* TĚSTO:: 340 g hladké pšeničné mouky, 50 g kvásku (dávám žitný), 4 g instantního droždí, 1 lžička cukru, 5 g soli, 2 celá vejce, 60 g rozpuštěného másla, 80 g mléka, 30-40 g vlažné vody; * NÁPLŇ: 60 g másla, 3 stroužky česneku, 2 lžíce čerstvých nebo mražených bylinek (bazalka, tymián, pažitka...), 250 g tvrdého sýra (Parmazán, Ementál, Cheddar...)
Postup přípravy
Zatímco těsto kyne, připravit si náplň:
- máslo rozpustit
- česnek utřít se špetkou soli
- bylinky posekat
- sýr nastrouhat na hrubo (je možné přidat i na proužky pokrájenou šunku nebo slaninu.)
Bylinky a česnek vmíchat do rozpuštěného másla.
Po hodině kynutí těsto vyklopit na pomoučněný vál a vyválet obdélník o velikosti cca 50x30 cm.
Vzniklou placku nejdříve potřít bylinkovým máslem a potom posypat sýrem.
Plát těsta nakrájet na 6 stejně širokých pruhů. Pruhy naskládat na sebe a potom rozříznout na 6 stejně velkých dílů.
Díly naskládat za sebou do formy na srnčí hřbet (vymazané a vysypané, nebo vyložené pečícím papírem), přikrýt a nechat hodinu kynout.
Péct v rozpálené troubě při 180°C do zlatova (cca 30 minut).

Všechny suroviny na těsto dát do pekárny a spustit program Těsto.

Fázi kynutí zkrátit na hodinu.

Zatímco těsto kyne, připravit si náplň: máslo rozpustit, česnek utřít se špetkou soli, bylinky posekat, sýr nastrouhat na hrubo.

Bylinky a česnek vmíchat do rozpuštěného másla.

Po hodině kynutí těsto vyklopit na pomoučněný vál a vyválet obdélník o velikosti cca 50x30 cm.

Vzniklou placku nejdříve potřít bylinkovým máslem a potom posypat sýrem.

Plát těsta nakrájet na 6 stejně širokých pruhů. Pruhy naskládat na sebe a potom rozříznout na 6 stejně velkých dílů.

Díly naskládat za sebou do formy na srnčí hřbet (vymazané a vysypané, nebo vyložené pečícím papírem), přikrýt a nechat hodinu kynout.

Péct v rozpálené troubě při 180°C do zlatova (cca 30 minut).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




































