Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 32 návštěvníků)

Trhací chléb - bylinky + česnek + sýr

0.0
Trhací chléb - bylinky + česnek + sýr

Potřebné ingredience

* TĚSTO:: 340 g hladké pšeničné mouky, 50 g kvásku (dávám žitný), 4 g instantního droždí, 1 lžička cukru, 5 g soli, 2 celá vejce, 60 g rozpuštěného másla, 80 g mléka, 30-40 g vlažné vody; * NÁPLŇ: 60 g másla, 3 stroužky česneku, 2 lžíce čerstvých nebo mražených bylinek (bazalka, tymián, pažitka...), 250 g tvrdého sýra (Parmazán, Ementál, Cheddar...)

Postup přípravy

Všechny suroviny na těsto dát do pekárny a spustit program Těsto (fázi kynutí zkrátit na hodinu).


Zatímco těsto kyne, připravit si náplň:
- máslo rozpustit
- česnek utřít se špetkou soli
- bylinky posekat
- sýr nastrouhat na hrubo (je možné přidat i na proužky pokrájenou šunku nebo slaninu.)
Bylinky a česnek vmíchat do rozpuštěného másla.

Po hodině kynutí těsto vyklopit na pomoučněný vál a vyválet obdélník o velikosti cca 50x30 cm.
Vzniklou placku nejdříve potřít bylinkovým máslem a potom posypat sýrem.

Plát těsta nakrájet na 6 stejně širokých pruhů. Pruhy naskládat na sebe a potom rozříznout na 6 stejně velkých dílů.

Díly naskládat za sebou do formy na srnčí hřbet (vymazané a vysypané, nebo vyložené pečícím papírem), přikrýt a nechat hodinu kynout.

Péct v rozpálené troubě při 180°C do zlatova (cca 30 minut).

Všechny suroviny na těsto dát do pekárny a spustit program Těsto.

Fázi kynutí zkrátit na hodinu.

Zatímco těsto kyne, připravit si náplň: máslo rozpustit, česnek utřít se špetkou soli, bylinky posekat, sýr nastrouhat na hrubo.

Bylinky a česnek vmíchat do rozpuštěného másla.

Po hodině kynutí těsto vyklopit na pomoučněný vál a vyválet obdélník o velikosti cca 50x30 cm.

Vzniklou placku nejdříve potřít bylinkovým máslem a potom posypat sýrem.

Plát těsta nakrájet na 6 stejně širokých pruhů. Pruhy naskládat na sebe a potom rozříznout na 6 stejně velkých dílů.

Díly naskládat za sebou do formy na srnčí hřbet (vymazané a vysypané, nebo vyložené pečícím papírem), přikrýt a nechat hodinu kynout.

Péct v rozpálené troubě při 180°C do zlatova (cca 30 minut).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 7. 5. 2018, 16:57
:-)moc pěkná chuťovka (D)
Sobtik1 6. 1. 2017, 9:15
Tak včera upečeno a luxusní, luxusní a ještě jednou luxusní (Y), moc děkuji za receptík. Těsto jemňoučké a dobře se s ním pracovalo, jen nemám kvásek, tak jsem dala kvasnice 20g a dobrý, ještě jsem neměla pažitku, tu až na jaře, to ji máme plnou zahrádku :-).Misto pažitky jsem dala sušenou petrželku a sušenou bazalku(vlastní) a tymián také sušený, nechala jsem to v masle asi na 3hoďky , aby se bylinky nasákly. Určitě budu dělat častějc i kluci měli boule za ušima, jak jim šmakoval (Y). Děkuji Alča
Nadys 5. 6. 2016, 18:48
(Y)
lenule11111 3. 6. 2016, 13:21
Na fotce vypadá pěkně velkej chlebík, mám formu na biskups.chlebíček velkou 23x13cm. Nemám ji malou? Vleze se mi tam všechno těsto? Jinak mě recept moc láká :-)
Ayra 3. 6. 2016, 23:07
@lenule11111 Moje forma má 30x11 cm a je to do ní tak akorát.
hheellaa 3. 6. 2016, 11:19
Vypadá výborně (F)
blanor 3. 6. 2016, 10:46
Dnes se na něj chystám,tak snad se mi povede ,-)
novackova 17. 7. 2014, 9:12
(Y) (Y) (Y) (Y) (F)
johnynka 20. 6. 2014, 8:33
zkusím (Y) bylinek je plná zahrada
laskonka333 14. 6. 2014, 10:45
(Y)
Gabris77 13. 6. 2014, 15:07
Dobrý den, nemám kvásek, dalo by se to nějak vyřešit droždím?? Díky za odpověď.
Ayra 13. 6. 2014, 20:09
@Gabris77 Ano, určitě dá. Dejte dvojnásobné množství, tedy 8g.
skalapanagia 26. 5. 2014, 19:10
Tak toto nemá chybu! (clamp) (clamp) (clamp) (L)
jazina 26. 5. 2014, 14:12
Zajímavé, zkusím upéct (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie