(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Rebarborový sirup (šťáva) - výborný!!!!
Potřebné ingredience
cca 500g oloupané a na kostičky nakrájené rebarbory 1,5kg cukru 80 g kyseliny citronové
Postup přípravy
Rebarboru oloupu, nakrájím a zasypu 1,5 kg cukru a nechám přes noc louhovat. Krásně pustí šťávu, a tuto šťávu doliji do 2 l vodou. Poté vše společně svařit (nakrájenou rebarboru prosypanou cukrem a šťávu s vodou) a nakonec přidat kyselinu citronovou, jako u kterékoliv jiné šťávy. Přecedit, nalít do sklenic ...je výborná!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
19. 7. 2019, 10:39




nahlásit
Vendynka
(upraveno)
18. 7. 2019, 7:17
Dobrý den, tak jsem také vyzkoušela recept. Získaná šťáva mě ale přijde velice kysela, asi to bude tím velkým množstvím kyseliny citrónové. Příště zkusím dát kyseliny méně a více cukru, jak už tady zmiňuje Michaela D. Přesto ale šťávu vypijeme, budu dávat na pití do vody jen "kapku" a né centimetr, jak jsme zvyklí a nebo ji přichutím ještě nějakou jinou sladkou šťávou.
nahlásit
Mimi Siku
(upraveno)
23. 6. 2015, 14:11
Dobrý den, díky za tip na výtečný sirup
. U nás prošel Váš recept množstevní úpravou - na 2 litry šťávy a vody jsem dala 2 kg cukru a jen 40g kyseliny citrónové. Kdyby bylo kyseliny ještě míň, také by nevadilo
Chce to zkoušet a chutnat
Oslazenou rebarboru, kterou jsem scedila, jsem zavařila do skleniček, jistě se bude na něco hodit




nahlásit
jazina
(upraveno)
26. 5. 2014, 14:11
Určitě vyzkouším. Právě jsem dovařila rebarborový džem, ale šťávu jsem ještě nezkoušela






nahlásit